Fiica fostului prefect de Argeş, amendată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. A refuzat audierea în dosarul Nicolescu

Recent, fiica fostului senator şi prefect de Argeş, Constantin Tămagă, judecătorul Diana Ungureanu, a fost amendată cu suma de 250 lei, de către judecătorii ÎCCJ, pentru săvârşirea unei abateri judiciare constând în lipsa sa nejustificată şi repetată la chemarea instanţei de a fi audiată  în dosarul în care are calitatea de martor. Ungureanu a refuzat să se prezinte pentru a fi audiată într-un dosar în care apare şi numele fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.

Totodată completul de judecată de la ÎCCJ a  solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să evalueze conduita magistratului. Diana Ungureanu are calitatea de martor într-un dosar de corupţie  în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată  în urmă cu aproximativ zece ani de către procurorii DNA- Piteşti pentru abuz în serviciu. Potrivit anchetatorilor, Nicolescu  şi-a folosit influenţa şi autoritatea, în scopul ajutării efective a fostului judecător  Doru Mercan de a ocupa postul de  preşedinte al Curţii de Apel Piteşti, în urma unui examen. Judecătoarea  Diana Ungureanu, va trebui să dea explicaţii procurorilor de la DNA-Piteşti, despre presupusul trafic de influenţă pe care fostul  preşedinte al CJ, Constantin Nicolescu l-ar fi practicat în cazul avansării fostului judecător  Doru Mercan în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Piteşti. Diana Ungureanu deţine funcţia de director adjunct la Institutul Naţional al Magistraturii şi este cotată ca unul dintre cei  mai buni judecătoari din ţară. În decembrie anul trecut a fost detaşată la Bruxelles, în cadrul Comisiei Europene, Direcţia Generală de Justiţie şi Consumatori DG JUST care răspunde de politica UE în materie de justiție, protecția consumatorilor și egalitate de gen.

 

Comentarii

anton

28.02.2018 11:05

tipic pentru mafioţii din judeţul lui antonescu şi bratianu ar trebui exclusă din magistratură ticaloasa asta impuţită 

Adauga comentariu