Fotoreportaj. Parcurile din Pitești, fala administrației Ionică. Viceprimarul Apostoliceanu are dreptate: sunt pline de verdeață. Dar și de câini și de găini

Într-o discuție cu piteștenii, pe Facebook, viceprimarul Piteștiului, Sorin Apostoliceanu afirma că orașul lalelelor are parcuri și locuri de joacă mai frumoase decât multe țări din Europa. Spunea viceprimarul ca în Pitești, parcurile sunt pline de verdeață, nu ca în alte țări, unde predomină betonul. Am vrut să verificăm, astfel că am ales Parcul Tineretului și locul de joacă situate în cartierul Craiovei.

N-o să vă vină să credeți, dar viceprimarul chiar are dreptate. Parcul respectiv este unic în România, și poate în Europa. N-am mai văzut nicăieri o asemenea conviețuire între câini și găini, într-un parc public.
Vă invităm să ne însoțiți în plimbarea noastră prin Parcul Tineretului.

Începem din fața fostului cinematograf Dacia, unde atenția ne este atrasă de un spațiu albastru, în care ar trebui să funcționeze o fântână arteziană. În locul apei, găsim gunoaie.

Intrăm în parc. Două bănci mâzgălite, pe jos un covor de semințe și un coș de guni plin. Vizavi, cascada fără apă, cu găuri, adăpostul perfect pentru sticle de plastic și alte gunoaie.

În centrul parcului, piesele de rezistență:  câinii și găinile care se lăfăie pe spațiul verde. De remarcat comuniunea perfectă între animale și păsări. Se întâmplă la doar câțiva metri de aleile pe care se plimba copiii și bătrânii.

Intram în zona locului de joacă. La intrare, un coș de gunoi plin. 

O mămică își ajută fetița să urce pe un topoganul a cărui podea a avut de suferit din cauza vremii și a nepăsării. 

Avem și o masă de șah, și ea afectată de trecerea timpului...

O pancartă agățată pe gardul metalic din jurul terenului multifuncțional, ne anunță că ne aflăm într-un parc reamenajat prin programul național de îmbunătățire a calității mediului, prin realizarea de spații verzi în localități.

Părăsim zona. La ieșire, nu putem să nu remarcăm spiritul antreprenorial al uneor cetățeni care ajută la colectarea selectivă a deșeurilor.

Ca bonus, câteva imagini din același cartier.

Adauga comentariu