Galeria FC Argeș reacționează DUR: “Președintele clubului și-a asumat eșecul, să ne apucăm de muncă, ACUM!” Așa da!

Înainte de toate, ca să răspundem anticipat la viitoarele comentarii, da, așa este, nu mă pricep la fotbal. Mă pricep însă la altceva, la dragostea și interesul față de orașul meu, al tău, al nostru și la simbolurile lui tot mai des terfelite și date uitării. FC Argeș este unul dintre ele, poate cel mai important din punct de vedere emoțional și ca element de coagulare a sângelui violet, de la copii la bunici. Echipa genialului și patriotului Dobrin trăiește de ani buni o dramă, ca un copil abandonat și pasat de la o familie nepăsătoare la alta. De ani buni, familia aceasta poartă numele Primăria Pitești și prenumele PSD. De ani buni, vi se promite marea cu sarea.

Anul trecut cu toții, cunoscători sau mai puțin avizați în ale fotbalului, galerie sau chibiți am ascultat cu inima bătând promisiunile că se vor face toate demersurile legale ca FC Argeș (clubul a fost înființat în 1953 sub numele de Dinamo Pitești) să aibă dreptul să joace din nou în Prima Ligă, acolo unde îi este locul și unde a făcut istorie.

În stilul caracteristic, Primăria Pitești a preferat un joc subțire de glezne, anunțându-și în ultima clipă neputința de a rezolva acest vis fierbinte, cu toate că alte echipe aflate în sitiuația noastră au reușit -  a se vedea cazurile Voluntari, Chiajna și Călărași.
După aflarea acestei vești minunate, Știri de Argeș a început un demers jurnalistic prin care am prezentat diverse situații, de la jucatori expulzați de la echipă, la legăturile de rudenie ale celor din club, atât între ei cât și cu PSD, demers la care am crezut că vor reacționa și cei mai aprigi suporteri, galeria.

Șoc. Galeria tăcea. 

După mai bine de 3 săptămâni de la primele materiale, Peluza Nord a transmis un comunicat de presă. L-am citit pe nerăsuflate, așteptările noastre erau mari, era opinia unor bărbați cu atitudine pe stadion. Dezamăgire...

Într-un limbaj de lemn care nu lăsa să străbată nici un pic de emoție, galeria începe dizertația printr-un laudațio la adresa conducerii clubului: “Am tot așteptat de atunci un comunicat oficial al celor din conducerea clubului. În afară de Președintele Consiliului de Administrație al clubului, singurul care a avut o atitudine proactivă în relația cu suporterii, nimeni din club nu și-a asumat până acum acest eșec lamentabil.”

A, păi dacă și-au asumat oamenii eșecul, suntem liniștiți. Durerea fanilor era ca NIMENI să nu-și asume eșecul. Abia atunci începea adevărata drama a clubului….Și se continuă:

“Cum la orice loc de muncă rezultatele reflectă cel mai bine activitatea unui angajat, considerăm că e nevoie de un manager competent, care să se ocupe exclusiv de secția de fotbal. Directorul clubului nu a trasat nicio strategie după care clubul de fotbal să se ghideze, fie că vorbim de juridic, marketing sau sportiv. Nici nu și-a asumat public acest eșec. Cum de nenumărate ori a zis că celalalte secții ale clubului îi ocupă tot timpul, ne-am dori să îl degrevați de sarcinile aferente secției de fotbal și să aduceți un manager cu experiență care să administreze exclusiv fotbalul.”

Domn director, Dragoș Șerban, ieșiți domne public să vă asumați eșecul, să ne liniștim de tot, cu toții. Asta e durerea noastră, că stați pitit, nici la ultimele meciuri, amicale ce-i drept, nu v-am mai văzut pe la stadion. 

In fine, și Peluza Nord Pitești încheie pașnic comunicatul: “Vrem să vedem din nou stadionul plin și un oraș care trăiește pentru acest simbol și aceste două culori. Trebuie să ne apucăm de treabă ACUM, nu de mâine, nu din retur, nu din sezonul viitor!”

Îmi place asta cu să ne apucăm de muncă. Numai că ACUM însemna ieri. Nu incităm la violență, nici măcar verbală, dar citeam zilele trecute că galeria HC Zalău transmitea primarului următorul mesaj: Dacă moare echipa, îți dăm foc la primărie!

La Pitești dacă e cu asumarea publică a eșecului și cu promisiunea că ne vom apuca de muncă chiar ACUM, s-au rezolvat toate problemele clubului, ale sportului și ale urbei în general.
Și dacă îmi permiteți, ca o exprimare a unui sentiment personal, în cei 15 ani de presă, meserie pe care am desfășurat-o prin mai multe colțuri ale țării, nici un subiect nu m-a dezamăgit ca subiectul FC Argeș. Cel mai dureros e că este la mine acasă...

P.S In momentul redactării acestui text, FC Argeș joacă un amical cu CSO Filiași. Vreți să vedeți câți au fost prezenți la meci? Iată

 

Imaginea comunicatului de presa aparține, asa cum este normal, Peluzei Nord.

Adauga comentariu