GAVROCHE n-a murit, doar s-a reinventat! Rușine celor care URĂSC! Un miting de care ne este jenă

Pentru prima dată nu am avut nicio părere fermă despre marele miting al Diasporei. Am urmărit fără prea multă emoție ce s-a întâmplat aseară la București. Demersul de vineri nu s-a comparat prin nimic cu protestele din iarnă când simpla citire a pancartelor te făcea să simți ceva - amuzament, ironie amară, revoltă....CEVA!

Astăzi, insă, am citit pe pagina unui prieten și mai ales om de la care am învățat meserie, profesie pe care mi-o defintivez acum sub prezenta altor jurnaliști adevărați, că fiul lui a fost bătut de Jandarmerie.

Pe Florin îl știu de cand era elev, și da, cu el am fumat pe ascuns de tatal lui niste tigari în bucatarie. Este un copil frumos, bun și respectuos. Este genul de tânăr care nu are tupeul mizerabil de a întoarce vorba, cât despre palmă nici nu poate fi vorba. Florin a fost la un moment dat în viata mea, copilul nostru...Azi noapte acest copil a fost bătut, pentru că românii - civili, presă sau instituții de forță se pricep al dracu de bine să terfelească în mizerie și violență orice idee, oricât de nobilă ar părea.

Florin a fost BĂTUT! Degeaba. Doar pentru că în frumusețea tinereței lui a avut tupeul să meargă în piață.
Doamnelor și domnilor eu când aveam 9 ani am crescut un copil. Era vărul meu și avea nevoie de o familie. Noi toți ne-am făcut brigadă de creștere a unui copil cu ochi albaștrii.

Băiatul bătut din imagini a avut și el nevoie de  o brigadă de creștere și educație. Altă familie…Copilul asta putea să fie copilul REVOLUȚIEI sau un Gavroche modern. Dar nu asta e important, ci faptul că ne URÂM. Cu patimă și dureros…Acest tânăr ar putea să devină un simbol al LUARII DE ATITUDINE, nu agresiv, nu ca talibanii, ci ca cetățeni sinceri.


Hai sictir cei care după conturi false comentați. Putea să fie copilul vostru care nu lucrează prin pile la stat!

Stiri de Argeș a stat de vorbă cu unul dintre tinerii bătuți fără motiv, în timp ce ultrașii făceau prăpad "Un jandarm mi-a dat cu muchia de la scut în gură. Altul bastoane. Apoi am primit o caramidă în cap și am căzut. M-au călcat ceilalți oameni în picioare". 
Domnilor jandarmi, abia vă așteptăm pe stadione, că în stradă nu ați fost în stare să despărțiți lumea de bună credință de huligani! Când e următoarea mărire salarială
? Nu de alta, dar să-l aducem și pe Florin…

Acesta este mesajul tatălui lui Florin


Domnule Dragnea, copilul dumneavoastră este ok? Al meu, nu. Carmen Dan ar trebui să-i sărute mâna!

Ziar la negru este o instituție media cu un mesaj cetățenesc evident. Sloganul nostru
" texte negre pentru zile albe " spune totul despre intenția noastră de a asana cu puterea cuvântului mocirla in care se zbate societatea. Echipa Ziar la negru este formată din jurnalisti independenți, ce îşi asumă părerile şi care amendează cu umor negru, ironie toate derapajele acestui sistem democratic, dar foarte bolnav. Jurnaliştii Ziar la negru au fost participanti la Revolutie, au fost fugăriți de mineri in 13-15 iunie 1990, insă titlurile de glorie le-au lăsat altora. Ziar la negru nu funcționează pe banii statului. Ziar la negru nu este susținut de vreun partid. Ziar la negru nu este susținut de subscripții publice.

Ziar la negru are acel bun simț al românului, indeferent de starea socială sau financiară, bun simț ce se traduce prin eliminarea vulgarității excesive, a oricăror forme de violență. 
Ziar la negru se laudă cu toate acestea pentru că le are! Ziar la negru şi-a selectat prietenii tocmai pentru ca în grupul nostru restrâns să putem supraviețui psihic.

Modul nostru jurnalistic de a ne proteja de toate inepțiile unora sau altora a creat o atitudine de care suntem mândri. 
Nu credeam vreodată că o să scriem despre noi şi familiile noastre. Importanți sunt cititorii, nu noi. Astăzi, incalcăm această regulă pentru că durerea este prea mare.

Mitingul de ieri, 10 august, a făcut victime. Cel care vă scrie aceste rânduri se numeşte Viorel Negru. Băiatul meu, Florin, 27 ani, a fost acolo. Căsătorit, doi copii. Munceşte cinstit şi îşi plăteşte taxele şi impozitele către stat. A fost plecat un an cu familia în Anglia, dar s-a întors. Motivul? Dorul de parinți, dorul de prieteni, dorul țarăăă! Țarăă, domnule Dragnea! Ştii ce-i aia? Țarăăă, doamna Dan, nu doar Videle! Țarăăă, doamna Dăncilă! 
Aseară a fost bătut de jandarmi. Astăzi, 11 august, am aflat. Fără să înjure, fără să se bată, fără să provoace. Ştiți domnule Dragnea, ştiti doamna Carmen Dan ce m-a intrebat fiul meu astăzi, bătut fiind de jandarmi? " Tata, cum se simte fata aceea de la jandarmi?".

Asta-i diferența domnule Dragnea între tine şi el. Între noi şi voi. Între Ziar la negru şi alte instituții media care vă pupă în fund!

Fiul meu a fost invățat să se comporte in societate. Astăzi i-am spus că oamenii răi nu trebuie salutați. L-am învățat să spună sărut-mâna oricărei femei. Indiferent de starea sa socială. Azi i-am spus că Ministrul de Interne trebuie să-i sărute mâna! Şi prefectul Capitalei. Si Firea. Şi Dragnea. Si Nicolicea. Si Toader. Si Olguța ...şi tot neamul lor.

Sarută-i mâna, Carmen Dan! Sărută-le mâna tuturor românilor pe care i-ai agresat prin intermediul Jandarmeriei!

In imagine...fiul meu. Bătut pentru că avea şapcă de şmecher. Ca într-un banc prost.....
Nenorociților!

P.S. Domnule Dragnea, fiul tău este bine?

Viorel Negru

Adauga comentariu