Grupul elen OTE, acţionarul majoritar al Telekom România, a mandatat banca de investiţii Barclays să demareze operaţiunile pentru identificarea unui cumpărător pentru pentru grupul Telekom România

Grecii de la OTE au mandatat banca de investiţii Barclays să demareze operaţiunile pentru identificarea unui cumpărător pentru grupul local de comunicaţii cu afaceri de peste 900 mil. euro în 2018, au declarat pentru ZF surse din industria de comunicaţii.

Decizia ar fi fost luată după ce profitul operaţional al grupului Telekom România a scăzut constant, atingând un minim de 138 mil. euro în 2018 faţă de 293 mil. euro în 2008, iar veniturile anuale au coborât sub pragul de 1 mld. euro, conform datelor din piaţă.

Ca parte a pregătirilor pentru o tranzacţie de exit, grupul OTE a adus luna trecută 800 mil. euro la compania de telefonie mobilă din România. Este această majorare o pregătire pentru vânzare a companiei? Reprezentanţii OTE au evitat un răspuns direct la întrebarea ZF.

„Majorarea capitalului social a fost finalizată luna trecută, iar OTE a finanţat întreaga operaţiune, pentru a susţine compania“, au declarat reprezentanţii grupului elen.

Adauga comentariu