IGPR interzice politistilor sa mai comunice pe Whats App, Facebook, Messenger Facebook si Telegram

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) interzice agentilor sa foloseasca echipamente de telecomunicatii mobile, dar si aplicatii informatice, pentru a transmite informatii conexe activitatilor de politie. 
Potrivit unui document al IGPR, aici intra smartphone-urile, tabletele si aplicatii precum Facebook Messenger, Whatsapp sau Snapchat.

Astfel, "fotografierea, filmarea, inregistrarea in interiorul zonelor de securitate si administrative vor fi efectuate strict cu respectarea prevederilor art. 185 din H.G. 585/2002, coroborate cu precizarile art. 78 din OMAI S/353/2002". 
În urma mai multor dezbateri cu privire la nelegalitatea/legalitatea utilizării aplicațiilor de tip Whatsapp, Messenger Facebook, Telegram etc., avem primul document oficial al Inspectoratului General al Poliției Române care atrage atenția asupra consecințelor la care se expun polițiștii, anunta.

Pornind de la tragicul eveniment de la IPJ Timiș, unde colegul nostru, Cristian Amariei, a fost împușcat de către o persoană care a fost „dată în urmărire” pe un grup de Whatsapp de către un ofițer de la nivelul unității și până la situații în care polițiștii primesc „ordine” pe asemenea aplicații, au existat nenumărate polemici pe marginea legalității utilizării acestor mijloace de comunicare.

În realitate vorbim despre o nevoie de comunicare operativă, pe care polițiștii au suplinit-o prin diverse aplicații, tocmai pentru incapacitatea instituției de a oferi mijloace flexibile și eficiente de schimb a informațiilor și a datelor operative cu care lucrăm.

 

Adauga comentariu