Implicarea prefectului a dus la rezolvarea a 80% dintre solicitările de securitate la incendiu din Argeş

Prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, în calitate de coordonator al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a iniţiat încă de anul trecut o campanie cu toţi factorii de decizie din judeţ, respectiv şefii instituţiilor deconcentrate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi primarii din judeţ pentru a preveni o situaţie similară cazului ,,Colectiv”, când zeci de tineri şi-au pierdut viaţa şi încă pe atâţia au fost răniţi în timpul unui concert care avea loc într-un club bucureştean, unde a izbucnit un incendiu devastator. 


Astfel, prefectul a dat dispoziţie ca toţi directorii deconcentratelor şi primarii să identifice clădirile şi instituţiile din aria de competenţă care nu deţin autorizaţie pentru securitate la incendiu şi în cel mai scurt timp să demareze procedura de întocmire a documentaţiei necesare. În urma coordonării directe, Emilian Dragnea a reuşit să mobilizeze funcţionarii publici şi astfel în proporţie de peste 80% dintre instituţiile din judeţ au obţinut autorizaţia sau sunt în curs de finalizare a documentaţiei.


De asemenea, zilele acestea, prefectul este un factor important în coordonarea desfăşurării în condiţii adecvate a mijloacelor de transport, ţinându-se cont de starea drumurilor din Argeş, ca urmare a condiţiilor meteorologice neadecvate. Cel mai afectat este sudul judeţului, unde există posibilitatea ca anumite tronsoane de drum să fie închise din cauza zăpezii şi a viscolului:,, Acum sunt preocupat de situaţia zonei de sud a judeţului, unde chiar dacă utilajele de dezăpezire fac faţă viscolului, este posibil ca la unele şcoli gimnaziale să fie întrerupte cursurile. Ca motiv ar fi transportul elevilor la unităţile de învăţământ, care pe alocuri creează probleme. Pentru a se evita alte probleme nedorite este posibil să fie luată această decizie de întrerupere a cursurilor pentru câteva zile.” ne-a declarat prefectul Emilian Dragnea.


Emilian Dragnea se află la primul mandat de prefect, şi deşi a început stângaci, cel puţin ca mod de comunicare, implicarea sa din ultima perioadă în probleme importante ale administraţiei ne dau speranţa că Prefectura Argeş se află pe drumul cel bun.

 

Adauga comentariu