Iubirea unei familii tradiționale. Aia agitată, din brațe, sunt eu! Și bine că sunt…

Da, aia mică și fară răbdare din brațe, eu sunt. Și așa am rămas, fără răbdare... și să vă spun și de ce, pentru că atunci când e vorba de meseria mea fiecare celulă din mine aleargă amenințător: SCRIE, SCRIE! Cunoașteți sentimentul de foame? Când mănânci cu repeziciune, dai pe tine, tușești și dai pe tine? Așa suntem noi, reporterii,  nu ne ajunge timpul, literele se îngustează, ora de comprimă…
 
Dar nu despre asta voiam să scriu, ci despre familia tradițională. Atâta ura între noi… Nu am nimic cu băieții și fetele care se iubesc altfel, bunica mea îmi povestea în multele noastre nopți că și ei aveau în sat. Și, știi ce, Românie modernă, bunica mea nu-i critica.
Bunica mea, apropo de toleranță, când avea 13 ani a acceptat canibalismul, într-un sat de câmpie, din sud.
 
Bunica: “Aveam 12-13 ani și m-am dus pe luncă, cu mâncare, așa se făcea atunci. La punte, ala s-a apucat să mă alerge și să-mi zică că o să-mi mănânce nasul. Eu știam că i-a mai mâncat unuia urechile... Am alergat cât am putut, țipând.   Nu a fost dat afară din sat, doar că nu s-a mai însurat. Eu aveam frați mulți și înalți, nu i-a lăsat tătuțul să-l bată...”
 
Multe aș avea de povestit din ce vorbeam cu mama (bunica) dar pe astea cu rușii și nemții le mai știți. 
Dar să vorbim despre familia tradițională modernă. M-am născut într-o familie de liceeni, mama la Zinca Golescu, tata la Ion Barbu. La 18 ani. Din gemeni.
 
Doamne, îți mulțumesc că acei comuniști i-au angajat gestionari la DEPOZITUL NAȚIONAL DE PIESE AUTO, și astfel eu am crescut la …oi.
 
Familie tradițională care m-a lăsat la bunici până  la 7 ani. O câmpie sudistă minunată… bunicii mei m-au iubit până la fatalitate, iar eu încă nu-mi revin după moartea lor. Pentru că ei au TRĂIT pentru mine, mie nu mi-a trebuit soț, copii, nimic…doar ei.
 
 O iubire neconvenționala. Eu NU mi-am iubit părinții, deși ei m-au iubi...
 
In 1991 a venit in familia noastră Valentin. Cel mai frumos copil pe care l-a văzut neamul nostru. Blond, ochi albastri, cuminte… eu am trecut pe planul doi, și aveam 9 ani.
 
Eu, pe Valentin nu l-am iubit, l-am divinizat. Când mama lui a venit cu poliția să-l ia, la 9 ani l-am ascuns în șura de coceni și i-am pus mâna la gură… să tacă. Nu-l dădeam cu prețul vieții.
 
Tatăl meu, ca un bărbat din familia tradițională l-a luat în familia noastră, a dormit cu el, iar Vali a făcut pipi pe el ani de zile, iar tata râdea. Tata nu ne-a bătut niciodată, a fost cel mai bun partener de joacă,  tata nu ne-a dat o palmă, și noi, copiii, îi furam noaptea banii, iar el dimineața întreba: “Mă, parcă aveam un million de câte un leu, nu mai am nimic!” Iar noi răspundeam: “Du-te și încălzește mașina, coborâm și noi acum!” Păcătoasa familie tradițională…

 

Adauga comentariu