Jale la birourile de presă din Argeș! Există și excepții, pionierii PR-ului sunt cei din sistemul restrictiv

Birourile de presă ale instituțiilor publice din Argeș lasă mult de dorit. Deși sunt plătite din banii dumneavoastră, funcționarii lor, de obicei pilele șefilor, se ocupă mai mult cu respingerea presei sau a cetățenilor care solicită lucruri legale și de bun simț. Plăcerea lor este să umilească presa, ori nerăspunzând la solicitările ei, chiar și atunci când ne ducem cu legea în mână, ori prin emiterea unor comunicate de presă jignitoare la adresa redactorilor incomozi. Există însă și excepții. Le prezentăm pe rând.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș ( ISU).Cei care lucrează la biroul de presă al “pompierilor” sunt în egală măsură la fel de eroi ca și colegii lor care se luptă cu focul. Doar că Mădălina Epure și colegul domniei sale sunt sub “focul” ziariștilor. Și…ohoo…suntem mulți, răi și fără răbdare, într-o continuă concurență. Îi asasinăm cu întrebări. Așa că, pentru a ne rezolva mai repede, ISU Argeș și-a făcut un grup pe WhatsApp unde transmite în timp real toate informațiile. Asta nu înseamnă că au scăpat, că odată ce scriu prima frază, toți ziariștii au ceva de întrebat: “Ai poze?” “Dă-ne filmuleț.” Practic ISU ne face jumătate din știre. De remarcat și de felicitat modul cum au gestionat incendiul de la Cetatea Poenari, zi și noapte au stat pe telefon pentru a informa la secundă! Felicitări!

Inspectoratul de Poliție Argeș. Aici treaba este mai delicată, vorbim despre un regim mai restrictiv. Cu toate acestea, conducerea Poliției Argeș a fost inspirată să aducă la biroul de presă doi tineri cu viziuni moderne. Este vorba despre subcomisarul Mădălin Zamfir și ag.sef.adj Florin Popa. Deși mai puțin comunicativi ca pompierii, cei doi domni încearcă într-un mod profesionist și echidistant să mulțumească pe toată lumea. Repet, noi suntem mulți și cu diferite grade de agresivitate -  după educație. Acum, fie vorba între noi, redactorii de la Știri de Argeș sunt simpatici și înțelegători…și polițiștii simt asta…Și Biroul de Presă a ales o comunicare la minut, tot pe WhatsApp, răspunzând zi și noapte la telefoane și mesaje. Adevărați profesioniști ai timpurilor moderne!

Poliția Locală Pitești. Deși criticată de unii, noi, cei de la Știri de Argeș avem altă părere. Exceptând conducerea, oamenii aia chiar încearcă să facă treabă. Iar purtătorul de cuvânt, Bogdan Aristănțoiu este un model de comunicare. Sincer, prezent și cu o exprimare caldă, Bogdan reușește elegant să “îndulcească” chiar și cea mai grea întrebare pe care i-o adresezi. Venit din rândul ziariștilor, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale are capacitatea să înțeleagă ambele părți -  și poliție și ziariști.

Asta e partea bună a birourilor de presă. Dar ce să te faci cu cele ale primăriilor și a altor instituții publice care ori sunt sublime prin lipsa lor, ori emit comunicate de presă de toată jena, ori se ocupă cu terorizarea ziariștilor. Meseria asta de comunicator e grea, dată naiba de grea și necesită și un pic de școală. Dacă tu ai fost cârciumar sau ai făcut clătite la viața ta, cam greu să poți gestiona o situație de criză. Fostul meu profesor, Florin Bichir spunea: “Citiți cărți despre comunicare, pentru că este știința secolului.: ”Argeș,  dăm și noi o șansă profesioniștilor? Premizele le avem…. și culmea sunt din sistemul cel mai restrictiv!

Adauga comentariu