La CSM în poartă, Iohannis aruncă o pisică moartă

Constat că s-au cam rupt lanţuri de iubire. Ori o parte din presa “doişiunsfertistică” nu mai primeşte iubirea şi tandreţea de odinioară din partea PNL şi a Preşedintelui. Ieri a întors armele şi a făcut o critică la baioneta limbii împotriva Guvernului pentru bulibăşeala administrării deschiderii noului an şcolar, Ioan Ene Dogioiu. Şi tot ieri, Dan Tăpălagă, pe care nu-l mai puteai dezlipi de genunchii Primei Duamne, căreia, de altfel, milita să i se facă Cabinet şi Instituţie, a insistat cu întrebări incomode adresate Preşedintelui, arătându-l cât de gol este.

Faptele:

Direcţia Naţională Anticorupţie cere condamnarea lui Dan Hosu, soțul șefei DIICOT Georgiana Hossu și pronunțarea este așteptată pe 15 septembrie.

Întrebat, de către Dan Tăpălagă, de la site-ul G4Media, dacă șefa DIICOT ar trebui să demisioneze pentru că soțul ei este inculpat, preşedintele care a nominalizat-o şi a numit-o în funcţie, în ciuda faptului că aceasta primise aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii, a zis (citez): “Da, e bună întrebarea şi sunt convins că va fi analizată această speţă de către CSM şi vom primi de acolo un răspuns autorizat”.

Pe care îl va băga în seamă, fix cum a ţinut cont şi de recomandarea negativă atunci când s-a repezit să-şi pună semnătura pe nominalizarea şefei DIICOT.

Răspunsul preşedintelui este un fel de “altă întrebare” – dacă este să vă mai aduceţi aminte.

Că, la întrebările repetate ale jurnalistului pe această temă, șeful statului a evitat răspunsul. A fost dialogul în care Mutul îi zicea Surdului ce să vadă Orbul...

- Totuşi?

„Părerea mea este că CSM va da un răspuns la această chestiune.”

- Şi, totuşi?

“Dacă va exista o solicitare atunci o voi analiza cu mare atenţie”, a insistat să spună nimic Klaus Iohannis. Va analiza cu “atenţie, am înţeles... n-am înţeles dacă va analiza şi cu “îngrijorare”...

Tăpălagă insistă: “Dar ați cerut demisia domnului Bănilă pentru mult mai puțin, tot șef DIICOT, fără să așteptați ceva de la CSM.”

Care CSM, după cum v-am spus, e cu rol decorativo-consultativ în ceea ce-l priveşte pe Însuşi El, Şeful Statului.

La care președintele României şi-a împachetat fizicul să-l care către ieşirea din scenă, şuierând un “Mulțumesc!” sec – de-o fi rămas mama ăluia gravidă instant.

Ce nu înţelegeţi? Răspunsul era prezent, striga la jurnalist: “Pee See Dee”!

“Pee See Dee” care l-a pus pe Dan Hosu, fost șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR, să facă trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității și dare de mită.

Toate acestea pentru a o ajuta pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administrație al Carpatica Asig Sibiu, să influențeze deciziile de la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară în interesul societății de asigurări patronate de Dan Ilie Carabulea.

Cum v-am mai zis, Articolul 16 din Constituția României prevede în clar la aliniatul 1 că “Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”. Mai mult, aliniatul 2 întărește starea de fapt prin prevederea că “Nimeni nu este mai presus de lege”.

Cu toate acestea, încălcând grosolan Constituția, cei din Grupurile Infracționale Organizate, impropriu numite “guverne” și “majorități parlamentare”, după 1989, au decis că avem cetățeni privilegiați, de “categorie A” care nu-și plătesc niciodată datoria faţă de societate şi nici măcar taxele și impozitele (fără deranj din partea autorităţilor aflate în slujba lor) și “populime” obligată să plătească prin taxe și impozite iobăgești privilegiile acestei noi caste de cumătrocrați. Acesta nu este stat de drept, este stat interlop de cumetrie.

Dar cu cine să faci revoltă (măcar una fiscală, să-i lăsăm fără bani), cu cei care se lasă adunați în piețe și purtați pe străzi în turmă pentru non-probleme?

Cred că e vremea să-mi propun vreo trei chestii: unu' - să devin doctor în a nu-mi mai plăti taxele și impozitele (că oricum merg pe tot felul de sporuri salariale, pe incompetenţi şi pe furăciuni); doi (post-pandemic): să devin doctor în vacanțe și concedii precum Klaus Iohannis; și, trei: să-mi iau doctoratul în ipocrizie.

Fac primul milion de “iepuroi” din afaceri numai cu bugețelul Statului și cu cine o mai fi pe la guvernare, așa ca Barna, apoi strâmb din nas că banii de la stat “pute” și că corupția ucide. Și-mi fac partid.

Aș fi vrut să fiu și plod sau măcar nepot de securist, așa ca Cioloș, sau măcar eu însumi turnător sau securist pe nou, dar o s-o las pentru o altă viață.

Văd că trebuie să intru-n politică, că-i rost de căpătuială!

(și mie care-mi era rușine c-am rămas corigent la mate' în a XI-a...!)

Și, gata!

Adauga comentariu