Lista Clubului ROTARY Piteşti – Crema societăţii din Argeş, o listă exclusivă

Clubul Rotary din Piteşti este una dintre filialele celebrei organizaţii, unde cei 36 de componenţi argeşeni, cu pregătiri profesionale diverse se implică în programe de caritate. Deşi are un iz misterios, asemănat uneori cu Masoneria, Rotary Piteşti este un club select unde nu se poate pătrunde decât pe bază de recomandare, iar cea mai bună recomandare este activitatea profesională. De aceea, la Rotary nu găseşti politicieni "părâţi" sau afacerişti cu dosare. Un material realizat  de Ştiri de Argeş, în excluvititate, despre una dintre cele mai respectate organizaţii din lume.

Preşedintele actual al Clubului Rotary, Daniela Stancu, cercetător biolog  în cadrul Muzeului Judeţean Argeş, ne-a destăinuit câteva  aspecte din activitatea pe care o desfăşoară acest grup restrâns al unor oameni de elită, care pe lângă activităţile profesionale ori personale se dedică activităţilor de voluntariat pentru comunităţi. De-a lungul timpului, astefel de grupri au intrat în sfera misticului, asta şi datorită, sau din cauza faptului că membrii săi sunt extrem de discreţi, cu atât mai mult ca aceştia fac parte din elita comunităţii lor.


Potrivit preşedintelui Club Rotary Piteşti, Daniela Stancu, selecţia membrilor este foarte strictă. Cei care vor să facă parte din grup în primul rând au nevoie de o recomandare de la cel puţin doi membrii rotarieni. Urmează depunerea unui CV şi ulterior într-o adunare  se supune la vot dacă cel recomandat este sau nu acceptat în Club. Dacă un singur reprezentant al rotarienilor se opune trebuie să vină cu argumente concrete, însă dacă împotrivă sunt doi membri, cel recomandat nu are nici o şansă să intre în marea familie a rotarienilor. Anual se numeşte un nou preşedinte din rândul membrilor, care duce la îndeplinire programele şi vine cu noi proiecte.  
Donaţii pentru spitalele din Argeş

Ca şi activităţi caritabile Clubul Rotary, pe lângă alte implicări la nivel local sau judeţean, are un proiect intitulat ,,VLAD,, ( n.r.Viaţă, Luptă,Angajament şi Dăruire), care a fost iniţiat în urmă cu aproximativ trei ani şi are ca scop dotarea unor instituţii sanitare cu diferite aparaturi, mobilier sau alte bunuri ce vin în ajutorul pacienţilor şi al medicilor. Prin acest proiect s-au făcut donaţii de aparatură medicală, lenjerii şi paturi ultra moderne, în valoare de 80.000 lei, la Secţia de Oncologie a Spitalului  Judeţean Argeş.  Din nefericire proiectul s-a oprit din cauza situaţiei incerte a acestei specialităţi oncologia (o secţie extrem de vitregită în Argeş). Recent, la Căminul de Bătrâni din cartierul Găvana a fost amenajată o sală de agrement pentru pacienţii din donaţiile membrilor Clubului Rotary şi a sponsorilor. Anul acesta Clubul Rotary a donat Secţiei de Neonatologie a Spitalului de Pediatrie un aparat de ventilţie asistată, de ultimă generaţie, în sistem nazal CPAP. La Complexul Familial din comuna Valea Mare,  au donat un electrocardiograf portabil şi o trusă sanitară.


Filosofia Rotary


Ca şi activităţi caritabile membrii rotarieni au şi proiectul  ,,Descoperă Piteştiul altfel,, care implică elevi ai şcolilor primare şi gimnaziale din comunele şi satele  judeţului în cadrul Programului ,,Şcoala altfel,,. Clubul oferă grupurilor de copii pe lângă transport şi o masă caldă la prânz, vizitarea Muzeului Judeţean, a Grădinii zoologice şi altor obiective importante din Piteşti :,, Noi facem aceste activităţi voluntari,din pasiune şi plăcerea de a ajuta şi ne ghidăm după filosofia Rotary care se bazeaza pe ideea de a servi comunitatea din care facem parte, societatea în general, pe ceilalţi, peste tot în lume, unde este nevoie. Tot ceea ce facem noi este voluntariat şi donaţiile noastre provin din diferite sponsorizări de la oameni cu suflet, ori în urma Balului de caritate pe care-l organizăm anual. ,,ne-a declarat Daniela Stancu.


 Club Rotary Piteşti, 20 ani de activitate


Clubul Rotary Piteşti a fost înfiinţat în mai 1998, fiind parte din Rotary Internaţional District 2241 - Romania şi Republica Moldova şi are 36 de membri, printre care regăsim nume ale unor cunoscuţi oameni de afaceri, medici, profesori sau economişti. Membrii Clubului Rotary au vârsta peste 30 de ani şi au în structura organizatorică Cluburile Rotaract, Interact  şi RotaKids unde membri sunt copii cu vârste cuprinse între 7 - 12 ani  şi se implică în această lume a onoarei, seriozităţii şi voluntariatului.
Aceasta este lista membrilor Rotary Club:


1     Arsene Constantin -    Fost Preşedinte 2000-2018    

2     Battaglia Marcello -    Fost Preşedinte 2015-2016 (om de afaceri)  

  3.    Capaţina Ion (    Fostul şef al Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş)
4     Cazacu Marian- Membru
5     Cirstea Radu Cezar- Membru     
6     Craciunescu Margareta - Fost Preşedinte 2016-2017         
7.  Didea Claudiu - Membru (Fostul Rector al Universităţii Piteşti şi fost director al Penitenciarului Colibaşi)    
8     Dinca Alin - Membru     
9     Dobrescu Eugen- Fost Presedinte 2004-2005
Membru de Onoare           
10     Dobrescu Roxana- Membru     
11     Doru Olimpia (fost membru PNL şi Consilier Judeţean)
12     Drumea Cristian-Fost Presedinte 2008-2009 (PNL)
    13     Dumitrica Andreia -Membru
14     Floarea Corina     Secretar 2017-2018
Coordonator Interact Club Pitesti
15     Ghiocel Alexandra - Membru         
16.  Grigorescu Sorin - Fost Presedinte
17     Hideg Diana - Membru     
18     Ioana Luminita -    Fost Presedinte 2011-2012     
19     Marin Gabriela -    Fost Presedinte 2014-2015     
20     Marin Viorica - Presedinte Nominalizat 2019-2020     
21     Nicolescu Dragos -Membru     
22     Olaru Marian -    Membru
23     Petcu Mihail -    Membru     
24     Plesa Vasile -    Fost Presedinte 2013-2014
Membru de Onoare     
25     Popa Camelia -    Membru     
26     Popescu Tudorel -    Coordonator Rotaract Club Pitesti 2017-2018     
27     Puscasu Mariana -    Membru     

    28     Rosescu Marinela -    Membru     

29     Simionas Cristian, Asistent de Guvernator 2017-2018
(Pitesti, Ramnicu Valcea, Slatina)
Fost Presedinte 1999-2000     
30.     Stan Adrian -    Coordonator RotaKids Club Pitesti 2017-2018
31     Stancu Daniela     - Presedinte 2017-2018     
32     Serban Emanuel - Presedinte Ales 2018-2019     
33     Trandafir Daniel -Membru
Tudorache Robert (ALDE) -    Membru     
35     Vlasceanu Larisa -    Membru       
36     Voicu Adrian -    Membru

 

Adauga comentariu