Localitate din Argeș cu podurile luate de ape. Oamenii protestează în continuare

Ploile căzute în ultimele zile în Argeș au făcut prăpăd în mai multe localități. În orașul Ștefănești, apa a luat cu totul trei poduri. Reprezentanții primăriei spun că motivul principal este faptul că s-a construit haotic, autorizațiile de construcție eliberându-se decenii la rând fără a respecta nicio normă.

“S-a construit haotic, fiecare unde a vrut să-și facă o casă, acolo a primit aprobare. Și-au făcut străzi private și când au dat ploile și zăpada au venit la primărie să luăm străzile în subordinea noastră, să-i deszăpezim, să-i desfundăm… Aproape tot Ștefăneștiul a fost iundat, le-a intrat oamenilor apa și-n frigider. În momentul acesta, avem trei poduri avariate. Curând, însă, o să înceapă construcția podului de la Negrilești (foto). De asemenea, din 2019, primăria va demara cel mai important proiect pentru comunitatea noastră, canalizarea.”

Concomitent cu necazurile provocate de natură, haosul în administrația locală continuă. De câteva săptămâni, locuitorii protestează împotriva longevivului viceprimar, Ion Mihalcea, astăzi, având loc un nou marș prin tot orașul. Inedit este că atât Ion Mihalcea cât și Ioana Dumitru, primar aflat la primul mandat, fac parte din PSD, însă tensiunile dintre ei au atins cote alarmante. În urma scandalurilor de la Ștefănești, PSD Argeș a hotărât ca Ion Mihalcea să nu mai fie președinte al organizației locale, numind un interimar. Este curios cum vor putea fi puse în practică proiectele primarului, atâta timp cât vicele are alături marea majoritate a consilierilor locali, și nu are nici un interes să-i ridice mingea la fileu noului primar.

 

Comentarii

Geo

18.03.2018 20:18

Propaganda! Si la calinesti pana aproape de topoloveni de ce au mai fost inundatii ?? Ca nu a mai construit nimeni haotic si nici strazi private nu au fost facute! Motivul pentru care protestati probabil e altul...dar nu aveti curajul sa protestati pentru ceea ce va doriti! Puneti mana la treaba si lasati protestele ca din cer nu pica ceea ce vreti.. din cer pica apa si asta e normal.. se numeste natura !

enache lucian

19.03.2018 19:25

Tot ce se construieste intr-o localitate se construieste conform unei Autorizatii de construire eiberata de Primaria orasului sau comunei. Deci primariile nu pot sa arate cu degetul spre cetatenii care au "construit  haotic". Primariile in acest caz trebuie sa sesiseze instantele de constructiile neautorizate sau de constructiile care nu respecta Autorizatia de construire.

Adauga comentariu