Manevre de culise la FC Argeș. Trei jucători sunt “forțați” să părăsească echipa din Trivale

FC Argeș nu trece printr-o perioadă foarte fericită. Vestea că echipa nu va putea promova în prima ligă, în eventualitatea clasării pe una dintre pozițiile care permit acest lucru, îi nemulțumește atât pe jucători, cât și pe suporterii alb-violeți.

Pentru sezonul 2018-2019, conducerea clubului pițeștean intenționează să adopte o nouă strategie, una prin care vrea să se despartă de nucleul de jucători care au participat la promovarea din liga a treia, aducând în locul lor alți jucători, in majoritate veniți pe filiera craioveană.

George Cotigă, Andrei David și Marius Albu au fost anunțați că nu intră în vederile antrenorului Emil Sandoi. Nimic deosebit până aici, sunt lucruri normale în viața unei echipe de fotbal, în intersezon jucătorii vin și pleacă.

Mai puțin elegantă este modalitatea prin care clubul dorește să se despartă de jucătorii respectivi, care mai au încă un an contract cu gruparea din Trivale. Cei trei au fost trimiși să se antreneze separat, sub comanda antrenorului Paul Ciobanu, salariile nu le-au fost virate la aceeași dată cu restul coechipierilor, existând o întârziere de zece zile, toate acestea pentru a-i determina pe jucători să renunțe la sumele prevăzute în contracte și să rezilieze.

Este ciudat că gruparea din Trivale vrea să se despartă de unii dintre jucătorii pe care s-a bazat în sezoanele trecute, George Cotigă fiind chiar căpitanul echipei, dar îi păstrează și chiar le măreste salariile unora care au evoluat foarte puțin sau deloc, dar care au legaturi de rudenie cu unii dintre oficialii clubului.

Este regretabil că se apeleză la astfel de metode, cu atât mai mult cu cât respectivii sunt piteșteni, au jucat pentru echipa alb-violetă pe parcursul mai multor ani. Este încă o dovadă că suntem extrem de departe de lumea civilizată, acolo unde jucătorii sunt tratați cu respect, iar unitatea și spiritul de echipă sunt elementele primordiale pentru obținerea marii performante.

În aceste condiții, nu este de mirare că jucătorii cu potențial încep să păraseasca echipa din Trivale, Robert Grecu alegând să semneze cu rivala Petrolul Ploiești.

În România, din păcate primează nepotismele, favoritismele, numirile în funcții realizate pe linie de partid, iar rezultatele obținute de echipele românești în ultimii ani confirmă că această practică nu este una sănătoasă.

Pentru FC Argeș urmează un nou sezon în liga secundă, și asta din cauza unei administrații care este incapabilă să găsească o soluție prin care să finanțeze echipa în eventualitatea promovării în prima ligă, lucru perfect realizabil în cazul altor cluburi finanțate de către administrațiile locale, dar conduse de oameni competenți.

 

Adauga comentariu