Mesajele cititorilor pentru Societatea Publitrans: Unde sunt hoții? Trăim ca în Africa. Ce spune ultimul raport al Curții de Conturi – PLĂȚI NELEGALE!

Luni, ziarul știrideargeș.ro atrăgea atenția unei probleme pe cât de banale, pe atât de importantă pentru cetățeni: modul cum se desfășoară transportul public în Pitești. După apariția materialului https://www.stiridearges.ro/transportul-public-pitesti-este-depasit-doar-la-preturi-nejustificat-de-mari-exceleaza  , Societatea Publitrans 2000 S.A a reacționat, opinia dumnealor fiind prezentată în totalitate în materialul  https://www.stiridearges.ro/reactia-societatii-publitrans-urma-materialului-transportul-public-pitesti-este-depasit-doar-la-preturi-nejustificat-de-mari-exceleaza .Imediat au apărut și reacțiile călătorilor, care ne-au trimis o mulțime de mesaje din care vom reda doar câteva. Nu înainte însă de a publica și ultimul raport al Curții de Conturi efectuat la această societate, și care nu este deloc favorabil imaginii și așa greu încercate a transportatorului public.

"S-a plătit nelegal, în perioada 01.01.2015-31.08.2016, suma brută estimativă de 31.687 lei, reprezentând majorarea fără temei legal a salariului de bază brut lunar acordat șefului compartimentului achiziții, Torok Daniela, cu 60% reprezentând ,,îndemnizație de proiect BERD,,.

În timpul misiunii de audit, personalul de specialitate din cadrul entității controlate a procedat la stabilirea întinderii prejudiciului adus bugetului entității prin plata nelegală a drepturilor bănești acordate necuvenit, operațiune din care a rezultat că suma certă a acestuia este de 44.422 lei din care din care 22.223 lei sunt drepturi salariale nete plătite necuvenit, 16.596 lei contribuții şi impozit pe venit datorat de angajat şi respectiv contribuții sociale datorate de angajator și 5.603 lei majorări de întârziere calculate potrivit prevederilor art. 73^1 din Legea finanțelor publice nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare", scriu inspectorii în raport.

"S-a plătit nelegal suma totală de 16.136 lei reprezentând contravaloarea îndemnizațiilor brute acordate necuvenit, în perioada 01.01.2014 - 31.08.2016, președintelui Consiliului de Administrație al SC Publitrans 2000 SA Pitești.

În timpul misiunii de audit, conducerea executivă a societății comerciale, prin personalul de specialitate, a procedat la stabilirea întinderii prejudiciului adus bugetului entității prin plata drepturilor bănești acordate necuvenit, operațiune din care a rezultat că suma certă a acestuia este de 22.308 lei din care 11.299 lei reprezintă indemnizații nete plătite necuvenit, 8.470 lei contribuții şi impozit datorate de angajat şi angajator și 2.539 lei majorări de întârziere".


Iar acestea sunt mesajele dumneavoastră:


" Dacă la nivelul de trai nu putem fi primii...macar la prețul abonamentelor sa îi rupem pe toți! Pardon...să îi rupeți pe toți! Eu stau în Stefănești și mulțumită conducatorilor din Pitești și Stefănești nu pot beneficia de un transport civilizat. Ca...nu se poate! Nu ne lasă UE! Dar ce nu înteleg...în altă parte de ce se poate? In București,  în Constanta, Sibiu, Brasov, Cluj se poate. Nu mai vorbesc de imensele aglomerații urbane din Paris ,Bruxelles sau Liege unde sunt zeci de linii de autobuze, troleibuze, trenuri, tramvaie și metrou care circulă prin zecile de suburbii. 
Dar am înteles noi suntem argeșeni și conducatorii stau in Pitești! Pentru noi nu se poate."

"Eu sunt de acord că autobuzele sunt ok.Mai trebuiesc protejate și din partea călătorilor. Publitrans de ce nu i-a și traseele din afara Piteștiului? La Ștefănești nu avem transport până în Pitești de două luni?!?!?!Era linia 9,6,4?!?!?!
Eu apreciez că Publitrans nu a invocat Necuratul pentru a justifica "complexitatea defectiunilor.”


“Dacă 0onorabila conducerea Publitrans este atat de receptiva la critici poate face ceva si cu soferii societatii care nu stiu decat sa ocupe on trafic decat cate 2 (doua) benzi de circulatie . Poate ii mai trimiteti la cursuri de ""INDEMANARE "" in arta sofatului . Cu toate ca..."

"Tărâmul viselor",  salariile ca în Africa iar prețurile =UE. Pădurile dispar, spitale degradante, străzi , case, blocuri etc.. Știința ar trebui să ajute omul cu o viață mai ușoară însă ajută hoții pentru a lua impozite și taxe. Nici măcar de copii nu se ocupă societatea asta ce mai vorbim de oameni și mediu înconjurător"0

 

Adauga comentariu