NCN intra in lista MUST CARRY pe 2019 a posturilor TV preluate OBLIGATORIU de cablisti. Liviu Alexa: "Pentru echipa mea, inseamna enorm. Am fost "prinsi" doar o luna in audiente si totusi am intrat. Romanilor le place stilul stirilor de la NCN"

NCN a inceput la Cluj ca post local de televiziune acum 23 de ani, avand o istorie zbuciumata, cu intreruperi de emisie si schimbari de actionariat. La un moment dat, a "murit" timp de 5 ani, dar a fost readus la viata de jurnalistul Liviu Alexa care i-a dat brandului ceea ce i-a lipsit dintotdeauna: stabilitatea. In ultimii 3 ani, Alexa s-a ambitionat si a construit de la zero o echipa inimoasa cu gandul de a face din NCN un post national de stiri care sa prezinte intr-o alta lumina Romania. Piedicile nu au intarziat sa apara, cea mai semnificativa fiind refuzul gigantului RDS de a introduce in distributia de cablu postul NCN.

Astazi, aceasta piedica a fost spulberata "Liviu Alexa style", adica nu in genunchi, ci pe "barba" NCN. Postul a fost inclus de catre Consiliul National al Audiovizualului in lista must carry a televiziunilor preluate OBLIGATORIU de cablisti.

 

Potrivit Pagina de Media, CNA a luat astăzi act de noua listă must carry 2019, din care fac parte 32 de televiziuni comerciale, pe lângă televiziunile postului public.

Lista este realizată în funcție de audiența la nivel național pe tot anul 2018, cu mentiunea ca NCN a intrat "pe radarul" audientelor in ciuda handicapului de a nu fi pe RDS si chiar daca a emis national pe UPC si Telekom doar o luna. Chiar si asa a facut audiente indestul de bune ca sa nu fie ultimul loc de la coada.

 

1. Romania TV

2. National TV

3. Prima TV

4. Realitatea TV

5. B1 TV

6. Digi 24

7. Favorit TV

8.Trinitas TV

9. Kiss TV

10. Taraf TV

11. National 24 Plus

12. TV H

13. U Televiziune Interactiva

14. Music Channel

15. Speranta TV

16. Hit Music

17. Orizont TV

18. Nasul TV

19. Neptun TV

20. Inedit TV

21. TVSudEst

22.Alfa Omega TV

23. Travel Mix

24. Credo TV

25. Magic TV

26. Rock TV

27. Telestar 1

28. Kapital TV

29. NCN

30. Bucuresti TV

31. Cinethronix

32. Medika TV

 

"Echipa mea de jurnalisti si tehnicieni merita toate felicitarile, le multumesc in special lui Razvan Dumitrescu, Mirona Olteanu, Mihai Petrusca si Victor Lungu.

Mie imi multumesc pentru inteligenta de a construi pas cu pas acest proiect, pentru rabdarea de a nu fi renuntat. Au fost zile cand am plans de frustrare, au fost zile cand echipa mea nu a inteles de ce nu fac X lucru sau Y lucru. 

Nu m-am aruncat la cheltuieli inutile, am stiut ca suntem niste maidanezi ce nu vor reusi sa impuna NCN decat cu rabdare. Nu avem milioane de euro buget anual, nu avem securisti in spate.

RDS a refuzat fara motiv sa ne primeasca in retea, acum sunt obligati sa o faca. Astfel, devenim o televiziune completa, pana acum eram handicapati din cauza distributiei. Am stiut mereu ca distributia e cea mai importanta intr-un proiect de asemenea factura, nu mai suntem in 2000 cand erau putine posturi, acum concurenta e mare. Am vazut prosti care au bagat zeci de milioane de dolari in proiecte de TV pompoase, cu scule de ultima generatie si care au murit financiar fiindca erau rejectati de cablisti. Fara distributie nu ai instrumentul de a crea audienta. Distributia e doar un instrument, dar e foarte important. Audienta va veni insa de acum odata cu jurnalismul. O sa vedeti in 2019 ce inseamna jurnalismul NCN. Avem in retea 15 ziare locale, avem continut original, exclusivitati care au bubuit Romania, dezvaluiri de anvergura", spune Liviu Alexa, 39 de ani, jurnalistul clujean care a creat grupul de media Presa Buna.

 

Ce este principiul „must carry”

 

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, și prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice și posturile private aflate sub jurisdicția României, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat și operatorilor DTH.

Adauga comentariu