NCN, PRIMA TELEVIZIUNE din Europa care va avea PREZENTATORI VIRTUALI 3D pentru buletinele de știri!

"NCN, post national de stiri ce urmeaza sa se lanseze pe 10 octombrie in Romania, va debuta cu o premiera inedita: stirile vor fi prezentate nu de oameni, ci de prezentatori virtuali 3D. Lili, Cora si Sebi sunt cei 3 colegi virtuali ai echipei NCN si pe umerii lor pixelati va sta responsabilitatea buletinelor de stiri difuzate în fiecare ora", a scris pe pagina sa de Facebook, Liviu Alexa, jurnalistul care deține postul de televiziune precum și rețeaua de ziare online Presa Bună din care face parte și Stiri de Argeș.

Jurnaliștii de NEÎNLOCUIT. Prezentatorii, da.

"Ceea ce facem la NCN e o premieră europeană. Nu cunosc televiziuni de știri pe continent care să fi făcut așa ceva. Unii vor spune că e prea devreme, alții că e prea rece abordarea asta. Eu vă spun că, în 5 ani, tot aici vom ajunge, vom fi înconjurați de roboți și holograme, prefer să o fac acum și să mă antrenez pentru toate piedicile posibile. Sigur că tehnologia e încă primitivă, sigur că vor mai fi scăpări tehnice de sincronizare a buzelor prezentatorilor virtuali cu vocea, dar, până la urmă, ce vor prezenta ei tot jurnalism va fi. E doar o chestie de obișnuință. iPhone nu există acum 11 ani, astăzi ne schimbă viețile. 
Nu cred că roboții și AI pot înlocui JURNALISTUL, dar cred că pot înlocui prezentatorii. În definitiv, prin Lili, Cora și Sebi, rezolvăm și problema lipsei cronice de personal din industria mass-media.
NCN va fi foarte diferit de așteptările pe care le are publicul vizavi de o televiziune de știri: vom avea o grafică total netradițională, fără globuri pământești și alte “ancore” vizuale, vom difuza foarte multe știri din România, pentru că, ce să vezi, presa națională a uitat că, în afara Bucureștiului, există o mare Românie care nu se vede la televizor, deși are în ea oameni de excepție, fapte de viață incredibile, povesti cutremurătoare",

a mai adăugat jurnalistul Liviu Alexa.

Adauga comentariu