Negocierile continuă la Dacia! Patronatul amenință că mută fabrica în Africa

Tensiunea continuă la Dacia. Negocierile de la începutul anului privind creşterile salariale de care ar urma să beneficieze angajaţii nu au ajuns la un numitor comun. Liderii sindicali rămân la părerea că salariile de care benficiază angajaţii nu sunt tocmai în raport cu munca pe care aceştia o depun, mai mult, aceştia pun accent pe faptul că dacă un salariat nu ar veni sâmbăta sau chiar duminica la lucru, atunci salariul nu ar mai fi la fel de atractiv.

A fost o săptămână tensionată la Dacia, asta după ce angajaţii a două dintre secţii au oprit munca şi au protestat în faţa fabricii timp de două ore, numai că acesta pare să fie doar începutul. Spunem asta pentru că negocierile sunt mai dure ca oricând, patronatul pare să ameninţe printre dinţi că producţia Dacia se poate muta în Africa, mai precis în Maroc, dar în acelaţi timp,liderii sindicali nu vor să mai cedeze la presiunea unei eventuale mutări a producţiei în zona magrebiană a Africii.

Cert este că la începutul săptămânii viitoare, din câte se pare luni, va fi organizată o nouă rundă de negocieri, poate una dintre ultimele, fiindcă sindicaliştii vorbesc despre o eventuală grevă generală dacă nu li se vor respecta întocmai măririle salariale pe care le solicită. Aceştia vorbesc despre o creştere a veniturilor cu 600 de lei, dar şi un procent de 7% în plus aplicat salariului fiecărui angajat în parte. Dacă tot suntem la capitolul venituri, angajaţii Dacia aşteaptă zilele viitoare să fie stabilită şi valoarea primei de Paşte, un bonus tradiţional pentru angajaţii fabricii de la Mioveni. De precizat că anul trecut fiecare angajat a primit suma de 1000 de lei din partea patronatului. 

Comentarii

florin

25.03.2018 14:17

alti muncesc pe 1300 de lei pe luna .de prime ce sa mai zic ,iar ei iau 1000 de lei prima .au salarii de 4000 lei sau mai mult si tot nu sunt multimiti .  

Adauga comentariu