Neversea a fost “sărbătoarea estivală a drogurilor”. Urmează Untold, cu Oraşul pus preş la picioarele patronului Buta de către servitorul său personal: Emil Boc

S-a terminat şi Neversea, clona de pe litoral a Untold. O şmecherie festivalieră născută dintr-o escrocherie pe bani publici pentru care are să plătească “Acarul Păun” pe numele său Vlad Pop, preşedinte al Federaţie Share pe vremea când Emil Boc se hărnicea să-i vâre în cont lui Bogdan Buta banii necesari lansării acestei afaceri. Din banii publici ai clujenilor s-a născut afacerea “particulară” a lui Buta, copchilaş sărman de şef de Serviciu Român de Informaţii – aşa dintr-o întâmplare... E plină România post-decembristă de astfel de “fericite” cazuri în care urmaşii securiştilor pe vechi şi pe nou devin prosperi oameni de afaceri, indiferent de micuţele impedimente pe care legea le-ar ridica împotriva spritului lor antreprenorial!

Salut, sunt Victor Lungu şi nu vreau să vă vorbesc despre escrocheria punerii preş la picioarele unui copilaş de sereist a întregului municipiu Cluj-Napoca când cu ocazia numită “Untold”, cu tot cu acareturi şi abrogarea de la ce stabileşte legea, ci despre complicitatea celor puşi să vegheze asupra desfăşurării în siguranţă a acestui gen de manifestare public, dar aleg să ascundă sub preş ce se întâmplă în realitate acolo. Despre cum autorităţile, în loc să vegheze la linişte şi ordine pentru zecile de mii de participanţi, în marea lor majoritate tineri, unii extrem de minori, aleg să lucreze la liniştea plodului de sereist şi a afacerilor acestuia.

Conform unui material publicat azi de către cotidianul Evenimentul Zilei, Neversea a fost “sărbătoarea estivală a drogurilor”. Multe dintre autorităţi şi-au făcut datoria. Poliţiştii DIICOT au făcut filtre pe drumurile de acces către Neversea şi au arestat mulţi dealeri, confiscând marfă serioasă – inclusiv de la nişte dezaxaţi din Clujul Untoldului (realizaţi unde şi-au făcut aceştia “mâna”, nu?); poliţiştii sub acoperire au săltat suspecţii şi i-au arestat pe cei care le-au propus consum de droguri. Cei de la ISU şi SMURD au acordat primul ajutor. Au fost peste 100 de consumatori, dealeri și tineri în supradoză, ridicați de poliție și ambulanțe – puteau fi copiii dumneavoastră, oricum au fost copiii cuiva. Şi-au pus viaţa grav în pericol.

În prima zi de festival, Inspectoratul pentru Situaţii de Ugenţă „Dobrogea” a intervenit medical pentru 1.572 de persoane, din care 28 au necesitat transport de urgență la spital. În a doua zi de festival, au asistat 402 persoane. Dintre acestea, 8 persoane au fost transportate la spital pentru investigații amănunțite. În a treia zi de festival, pompierii, paramedicii SMURD, voluntarii ISU și medicii care încadrează punctele de prim ajutor și posturile medicale avansate au asistat 495 persoane. Dintre acestea, 7 persoane au fost transportate la spital pentru investigații amănunțite. În a patra zi de festival, au fost asistate medical 386 de persoane, din care 8 au fost transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite. Dar, surpriză, pe rapoarte s-au trecut după cum urmează: febră, escoriaţii (adică zgârieturi – şi vedeţi ISU intervenind cu Ambulanţa pentru zgârieturi!), colică abdominală, traumatisme (nespecificat decât ca număr), cefalee, plăgi, lipotimii, alte afecţiuni. Nimic despre droguri, la peste 2.800 de consultaţii şi intervenţii din cele patru zile - asta în situaţia în care jurnalistul Evenimentului Zilei, care a avut acces peste tot, relatează: “La Neversea au existat, cu siguranță, droguri! Și au fost din belșug! Incidente au fost suficiente, multe dintre ele neraportate. Am asistant la imagini înfiorătoare: mulți minori căzuți pe plajă, treziți cu apă de echipaje SMURD, după răsărit. Știau și medicii că se consumă droguri și erau uimiți de cei mici. Subliniez! Cele mai mari probleme au fost cu minorii, am văzut puști de 14-15 ani transfigurați de droguri, la 6 dimineața (...)”.

Vorbim despre complicitatea şefilor celor din teren, care nici măcare nu i-au dotat cu un “tester” pentru depistarea drogurilor la consumatori. Un festival întreg, cu probleme specifice – şi nici o dotare pentru depistarea concretă a acestor probleme! Citez din materialul din Evenimentul Zilei: “O tânără din Anglia a fost adusă aproape moartă la un punct de prim ajutor din incinta Neversea. Consumase droguri. La fel și o româncă. (...) Până și necunoscătorii își dădeau seama (că se consuma) după mirosul specific al țigărilor fumate. În zona VIP, de exemplu, sub scaune a fost găsit chiar un dispozitiv „elegant” de prizat cocaină, de care era legat un lanț și o linguriță minusculă”.

Ziar de Cluj a scris, documentat (a fost şi un proces pe rol), despre cum Bogdan Buta, “patronul” UNTOLD, se droga la greu cu asociatul său Sorin Gadola şi cu dealerul Ionuţ Morariu, administratorul Untold SRL. Peştele de la cap se împute.

Ziar de Cluj a arătat cum, cuprinşi de extaz, un “el” şi o “ea” s-au “cotârcit” în văzul lumii la Untold, sub ochii minorilor. Şi aceasta este întrebarea pe care o punem în continuare: ce caută minorii în astfel de zone de risc precum Untold şi Neversea? Cât de legală este participarea acestora în spaţii în care se consumă alcool, droguri şi se practică sexul neferit, în văzul lumii?

Am întrebat şi reprezentanții DGASPC Cluj ne-au răspuns: „Considerăm că niciun copil nu trebuie expus riscurilor pe care și le asumă adulții”.

Şi? Măsuri, ceva? Nu!

Şi, gata!

Adauga comentariu