Pitești. Fraudă comisă de angajații șefului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, argeșeanul Bogdan Pandelică

Instituțiilestatului.ro dezvăluie un aspect halucinant surprins chiar de redactorii site-ului. Astfel, la benzinăria deținută de familia lui Bogdan Pandelică, fost şef al ANPC se poate plăti în euro și să primești rest în lei.

Miercuri, un cetãţean român şi-a alimentat maşina din Peco-ul lui Pandelicã. Ajuns la casa de marcat a plãtit cu EURO. Casierul a calculat cu o rapiditate uluitoare cam cât trebuie sã dea rest şi a înapoiat clientului o anumitã sumã de bani, în LEI.

După această situație, Știri de Argeș a înaintat o adresă către ANAF Argeș de unde a așteaptă un răspuns.

Până atunci, conform Regulamentului 4 al BRN:  Art. 3. -(1) Plăţile, încasările, transferurile şi orice alte asemenea operaţiuni între rezidenţi, care fac obiectul comerţului cu bunuri şi servicii, se realizează numai în moneda naţională (leu), cu excepţia operaţiunilor prevăzute în anexa nr. 2 "Categorii de rezidenţi care pot efectua operaţiuni în valută", ceea nu este cazul acum.

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Bogdan Pandelică, a fost demis de Guvern în martie 2018 loculul lui fiind luat de un alt argeșean, Marius Pîrvu. 

 

Adauga comentariu