Piteşti – Sume plătite ilegal pentru lucrări la Colegiul IC Brătianu. Ce alte licee intră în 2018 în reabilitare

La dezbaterea publică a bugetului local, primarul Piteştiului, Cornel Ionică, a declarat că o sumă importantă de bani va merge şi anul acesta către liceele din oraş, pentru renovări. Anul trecut, cea mai importantă investiţie pe învăţământ a fost făcută pentru reabilitarea Colegiului Naţional IC Brătianu. Numai că, un raport al Curţii de Conturi a scos la iveală faptul că suma de 131.876 de lei a fost plătită ilegal către liceu, prin obiectivul de investiţii: ”Reabilitare și consolidare Colegiul Național Ion C Brătianu” .

Din raportul Camerei de Conturi Argeş reiese că: " S-a plătit nelegal suma estimată de 131.876 lei reprezentând contravaloarea cheltuielilor de capital efectuate fără contraprestaţie, respectiv lucrări nerecepţionate în cantitatea facturată şi plătită la obiectivul de investiţii ”Reabilitare și consolidare Colegiul Național Ion C Brătianu”, şi că: “S-a plătit nelegal suma estimată de 12.739 lei reprezentând contravaloarea cheltuielilor de capital efectuate fără contraprestaţie, respectiv lucrări nerecepţionate în cantitatea facturată şi plătită la obiectivul de investiţii ”Asfaltare și acoperire cu pardoseală elastică din cauciuc a terenului de sport la Colegiul Național Ion C. Brătianu” Pitești în anul 2016”.


Proiectul de reabilitare a colegiului a fost unul dintre cele mai importante obiective ale Primăriei Piteşti, şi  deşi probleme au mai fost semnalate de-a lungul timpului,  autorităţile au defilat mândre cu el, prezentându-l ca pe un adevărat succes. Referitor la această situaţie, viceprimarul Sorin Apostoliceanu ne-a declarat: "Cele două obiective: "Reabilitare şi consolidare Colegiul Național I.C. Brătianu " şi "Asfaltare și acoperire cu pardoseală elastică din cauciuc a terenului de sport la Colegiul Național Ion C. Brătianu" au fost cuprinse în programul de investiţii la Colegiul National I.C Bratianu.  Instutuția de învăţământ a fost răspunzătoare de derularea procedurilor de licitaţie, încheierea şi urmarirea execuţiei celor două contracte. Plațile precum şi recepţiile la cele două obiective de investiţii au fost efectuate de instituţia de învăţământ din sumele alocate de la bugetul local."


O sumă importantă de bani va fi alocată şi anul acesta liceelor din oraş. Colegii ca I.C Brătianu, Zinca Golescu, Maria  Teiuleanu dar şi instituţii tehnologice de învăţământ s-au luptat  pentru a primi bani de la bugetul primăriei.
Astfel, la Colegiul Maria Teiuleanu s-au alocat 3.500 lei pentru reabilitarea căminului (aici vor fi amenajate 67 de garsoniere şi 17 apartamente destinate în special sportivilor dar şi olimpicilor care vor participa la competiţiile real-umane), 70 mii de lei pentru acoperiş, iar la I.C Brătianu se duc  520 mii de lei pentru amenajarea curţii interioare, şi de asemenea Zinca Golescu şi liceele tehnologice vor primi şi ele finanţare pentru diverse lucrări.
 
 

 

Adauga comentariu