Polițiștii au început să-i sancționeze pe cei care parchează pe trotuare. Le recomandăm să aibă în vedere și mașinile de transport care blochează străzile

Într-un oraș sufocat de traficul rutier și cu o lipsă evidentă a locurilor de parcare, șoferii se înghesuie să parcheze pe unde pot. Zilnic vedem mașini suite pe trotuare, blocând accesul pe alei, sau parcate chiar pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Știri de Argeș a prezentat câteva cazuri, mai ales de conducători auto care dețin mașini foarte scumpe și care consideră că strada le aparține în totalitate.

Miercuri au reacționat și agenții de la Serviciului Siguranță Rutieră din cadrul Poliției Locale Pitești care au acționat pe bulevardului Frații Golești pentru depistarea și sancționarea șoferilor ce parcheaza neregulamentar, atat pe trotuar cât și pe spațiul verde. In acest scop, au fost acordate 8 sancțiuni contravenționale atât pentru oprire, cât și pentru staționarea autovehiculelor în zonele mai sus amintite. Reamintim faptul că pentru oprire, sancțiunea este de 2 puncte penalizare și 2 -  3  amendă, iar pentru staționare, 4- 5 puncte amendă și 3 de penalizare. Polițiștii promit că aceste aceste acțiuni vor continua în toate cartierele municipiului Pitești. Le recomandăm și zona Trivale unde dubele de transport marfă sunt parcate chiar pe străzile destinate doar traficului rutier.

Adauga comentariu