Prefectura Argeș le răspunde primarilor nemulțumiți de REFERENDUM: Au ajuns unii să ne întrebe cine le plătește factura la lumina! Să înțeleagă că este un caz de forță majoră!

Pentru referendumul privind familia tradițională în județul Argeș vor fi organizate  520 de secții de votare.
 
Prefectura Argeș a stabilit  ce obligații au primarii: de a asigura sediile secțiilor de votare precum și dotarea tehnico-materială a acestora. Doar materialele consumabile necesare desfășurării activității birourilor electorale ale secțiilor de votare se asigură de către Instituția Prefectului.
Pe de altă parte, într-un material anterior, un primar  supărat de faptul că acest referendum i-a dat peste cap tot aranjamentul adminstrativ, inclusiv bugetul local, ne declara: “Trebuie redefinite secțiile de votare, poate acum sunt mai multe, trebuie cumpărate urne. De unde iau eu urne pe datorie, că la începutul anului nu am prevăzut în buget bani de referendum? Păi , măi domnule partid, dacă te mănâncă undeva să faci referendum dă-mi și bani. Ei ne anunță pe ultima sută de metri, noI trebuie să-l organizăm pe banii noștri, că or să ni-i dea ei apoi... Îmi trebuie, spre exemplu, plăcuțe inscripționate spre secțiile de votare, că mi s-au deteriorat, îmi trebuie bani să plătesc oamenii... Hai să ne jucăm cu banii! În Codul Civil era stipulată clar căsătoria dintre un bărbat și o femeie...O să ne distrăm două zile pe banii noștri."
Ce le răspunde subprefectul Adrian Bughiu, primarilor nemulțumiți că trebuie să scoată bani pentru organizarea referendumului:
 
Cine a fost gospodar a prevăzut bani în bugetul local pentru cheltuieli, așa că ar trebui să aibă bani pentru referendum. Se presupune că le-a rămas mobilierul de la precedentele alegeri, dacă nu să facă adrese către Prefectură, asta nu înseamnă că le și răspundem pozitiv. Au ajuns unii primari să ne întrebe că lor cine le plătește curentul? Să stea liniștiți, nimeni nu rămâne cu banii neridicați. Trebuie să înțeleagă că este o situație de forță majoră.
 
De altfel, suprefectul a mai declarat pentru Știri de Argeș că și transportul buletinelor de vot de la prefectură, primarii, și mai apoi AEP trebuie asigurat tot de primării.
 
 

 

Adauga comentariu