Primăria Pitești ÎNCALCĂ LEGEA și minte cu nerușinare. Rampele pentru accesul persoanelor cu handicap sunt doar pe hârtie

Intr-un răspuns trimis unui cetățean care a cerut informații  în legătura cu situația rampelor de acces pentru persoane cu handicap, Primăria Pitesti afirmă: “La sediul Primăriei Municipiului Pitești, precum și la Centrele de Impozite și Taxe Locale intrările de acces pentru cetățeni sunt prevăzute cu rampă pentru persoane cu handicap.

Ei bine, Primăria Pitești încalcă legea și minte cu nerușinare. Nu toate Centrele de Impozite și Taxe Locale sunt prevăzute cu rampe pentru persoanele cu handicap. Centrul situat pe bulevardul Republicii, bloc  214, în zona Gară Sud, nu are amenajată o astfel de rampă.  Mai mult de atât, lipsesc și plăcile de gresie, iar cele existente sunt sparte.

Aceeași situație o întâlnim și la sediul Primăriei Pitești, acolo unde Centrul de Taxe și Impozite pentru persoane juridice nu beneficiază de o rampă pentru accesul persoanelor cu handicap.

Legea privind protecția si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (448/2006) este în vigoare din 2006, iar la Articolul 5, punctul 11 prevede obligativitatea asigurării de “căi și mijloace de acces - elementele prin care se asigură accesul în clădirile publice și care asigură posibilitatea deplasării persoanelor cu handicap în interiorul clădirii.”

Se pare însă că 12 ani nu au fost suficienți pentru ca edilii Piteștiului să se conformeze. Sau altfel spus, nu le-a păsat... Singura "facilitate" oferită piteștenilor a fost cresterea taxelor si impozitelor cu 20 - 50% începând cu 1 ianuarie 2018.

 

Comentarii

Rusu Cristina

30.05.2018 13:28

Nu doar ca nu exista, dar și acolo unde exista, nu sunt practicabile, având o panta extrem de mare și materialul cu care sunt placate fiind foarte alunecos..... îmi pare rău ca acești responsabili nu realizează cât este de frustrant sa fi intr-un scaun cu rotile, sa încerci sa fi autonom și sa ai parte doar de bătaia de joc pe care ei o numesc “ rampa”.....

Adauga comentariu