Primăriile alocă prea mulți bani concertelor gratuite, însă prea puțini pentru școli. In studiu este inclusă și Primăria Pitești

Partidul Oamenilor Liberi (POL) a realizat un studiu care analizează modul în care 64 de primării din țară au cheltuit bugetul local în anul 2017 pe care l-a numit operațiunea „Budget Storm”: descărcă studiul aici! 

Au eliminat cheltuielile curente (salariile, utilitățile) și astfel și-au putut da seama unde aleg primăriile să direcționeze banii, concentrându-se pe o comparație foarte relevantă: sumele alocate investițiilor și reparațiilor pentru școli, grădinițe și creșe (școli și creșe) vs. cheltuielile pentru sport, cultură, recreere și religie (adică sport și distracție). 

Totuși, nu au luat în calcul instituțiile publice de spectacole și concerte, deci cluburi sportive proprii și teatre ori alte instituții culturale din subordine, tocmai pentru a avea o aproximare cât mai fidelă a susținerii sportului profesionist și a concertelor gratuite.


Printre primăriile prinse în studiu se află și Primăria Pitești.  Insă, în 2018, municipalitatea a cheltuit numai pentru Simfonia Lalelelor 33 000 de euro, conform site-ului ePitești. De asemenea, au mai fost organizate spectacole și de Zilele Piteștiului, cele două evenimente, care au reprezentat șase spectacole, au însumat 73 000 de euro, conform sursei citate.

Sursa Româniacurată.ro

 

Adauga comentariu