Primarilor, dați mă, banii copiilor! Primăriile din Argeș organizează Zile de Comune pe miliarde, dar nu achită cursurile de arte și meserii pentru micuții comunității, cu anii

Școala de Arte și Meserii Pitești organizează în parteneriat cu mai multe comune cursuri destinate copiilor – de la dansuri până la olărit, țesut, sculptură în lemn etc. Prețul acestora este de 4.500 lei pe an, bani pe care îi acordă primăriile respective de la bugetul local. Numai că există și primari care nu achită, unii restanțieri de ani, aceste infime sume destinate COPIILOR comunității. Astăzi, la panoul de felicitare s-au înscris trei primari: Vasile Preda (Valea Danului), Ion Moloiu (Hârsești) și Sevastian Pupăză Roșu  (Stolnici). Dar să vedem ce au declarat pentru Știri de Argeș, doi dintre edili. Exprimarea le aparține în totalitate.

Ion Moloiu, Hârsești: “Anu’ ăsta suntem în întârziere, dar nu s-a terminat anu. DĂ ce? Suntem un pic în întârziere...Un instructor îi învață pe copii să danseze la Casa de Cultură.”

Sevastian Pupăza Roșu, Stolnici: “Nu mai avem contract, dar sunt dator de anul trecut…sau ceva de genul. Dar am să-i dau cât de repede…Sperăm că de la toamnă să le reluăm. (n.r este vorba despre cursuri de călușari, comuna Stolnici fiind recunoscută în țară pentru călușul autentic ce s-a jucat și încă se joacă aici.”

Despre Valea Danului nici nu mai există comentarii suplimentare, Școala de Arte și Meserii judecându-se de mai mulți ani pentru banii restanțieri. De altfel, aici există și o situație atipică, primarii succesându-se pe parcursul unui mandat de 4 ani cu viteza luminii.

Așadar, stimați primari ai unor comune bogate și cu de toate, când vine vorba despre copiii comunitații, nu vă îndurați să rupeți din taxele și impozitele plătite de părinți nici măcar 4.500 lei pe an, dar organizați zile de comune unde aduceți ansambluri populare și cântăreți din alte zone, cu buget de miliarde de lei. Dar pe dumnevoastră nu vă doare sufletul de acești copii, nu sunt ai dumneavoastră…ai dumneavostră sunt aranjați bine mersi prin instituții conduse politic, cum ar fi Clubul FC Argeș.

 

Adauga comentariu