Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat în România

Primul caz de infecție cu coronavirus de pe teritoriul României a fost confirmat oficial în această seară de către autorități. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu un italian diagnosticat cu coronavirus, care a vizitat recent România. Bărbatul din Gorj a fost plasat în carantină și va fi transportat la Institutul „Matei Balș” din București, unde va fi tratat. El va ajunge la București în circa 4-5 ore, potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a precizat că starea bărbatului nu este gravă în acest moment, pacientul fiind asimptomatic.

La Cluj, nu există în acest moment niciun caz confirmat de infecție cu coronavirus.

Instituția Prefectului – Județul Cluj a transmis, în 26 februarie, că „instituțiile implicate în gestionarea situației sunt în permanentă comunicare cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru informări în timp real și corecte.

Astfel că:

- au fost identificate în județ 6 locații pentru carantină, cu un număr de 197 de locuri, care îndeplinesc cerințele igienico-sanitare, putând fi utilizate în cazul în care situația o va impune;

- totalul persoanelor evaluate medical la sosirea pe aeroport este de 751 de persone, din care 487 sunt în județul Cluj, izolați voluntar la domiciliu. Toți sunt asimptomatici.

- kiturile pentru determinarea Coronavirusului vor ajunge mâine în județul Cluj;

- în cadrul dispeceratului 112, există un medic specialist care să ofere consiliere  celor care apelează, pentru a nu aglomera inutil activitatea spitalelor;

- în acest moment, nu este nicio persoană care să fie confirmată cu infectarea cu noul Coronavirus în județul Cluj.”

 

Adauga comentariu