Răspunsul primit de conducerea FC Argeș din partea FRF, privind promovarea în Liga 1

Așa cum v-am informat într-un material anterior, în urma modificărilor pe care Federația Română de Fotbal le-a adus Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), la inițiativa președintelui Consiliului de Administrație al FC Argeș, Cristian Gentea, directorul executiv, Dragoș Șerban și consilierul juridic al clublui, Ciprian Pupăză Roşu au participat la o întâlnire cu reprezentanții FRF.

În urma acestei întâlniri s-a concluzionat că Federația depune toate eforturile pentru ca schimbările aduse ROAF să continue, astfel încât cluburile de drept public să aibă posibilitatea de a promova, în acest sens fiind trimisă și o circulară către UEFA, în care este explicată situația existentă în acest moment.

Oficialii FRF spera ca aceste modificări să fie definitivate până la finalul anului 2018, să se facă o corelare a regulamentelor, astfel încât echipele aflate în această situație să poate promova în sezonul următor, elementul care primează fiind meritul sportiv. 

Rămâne să se găsească o soluție în privința licențierii, care va trebui depusă de noul club - care va fi de drept privat, urmând ca actualul club să cesioneze dreptul de participare către nouă structură privată.

Ciprian Pupăză Roșu, consilier juridic FC Argeș:

"Speranțe sunt, reprezentanții Federației au fost foarte deschiși și optimiști. S-au făcut primele modificări (de regulament, n.r.), vor urma și altele, se speră ca regulamentul să fie corelat și definitivat până la sfârșitul anului 2018, urmanad ca meritul sportiv să primeze. Singura chestie care trebuie rezolvată este corelarea regulamentelor: ROAF, Statut, proces de licențiere.
În cazul în care FC Argeș va ocupa o poziție cât mai sus, în cursul campionatului actual, în februarie-martie anul viitor, clubul va depune dosarul pentru obținerea licenței de participare în prima ligă în sezonul 2019-2020 (data limită pentru depunerea dosarului fiind 30 martie).
Conform noilor modificări, va exista posibilitatea de cesionare a dreptului de participare către societatea nou creată. FC Argeș este singurul club din liga secundă, care este de drept public."

Adauga comentariu