Reacții la materialul ,,Croitorii argeșeni de la Francesca și Confarg lucrează aproape pe nimic pentru branduri de top internaționale"

În urma materialului Știri de Argeș https://www.stiridearges.ro/croitorii-argeseni-de-la-francesca-si-confarg-lucreaza-aproape-pe-nimic-pentru-branduri-de-top-internationale, sute de reacții au apărut în spațiul virtual sau pe pagina noastră de Facebook. Muncitorii de la Francesca aprobă cele apărute, ba mai mult vin cu noi dezăluiri. Redăm doar câteva dintre mesajele trimise de croitorii acestor fabrici de confecții din Argeș :

 

,,Este strigător la cer! Am lucrat pe un salariu de nimic timp de 20 ani. Și la ora actuală se lucrează pe mai nimic iar bonuri de masă nu s-au mai dat de ani de zile. Doar bonuri cadou și  acelea impozitate.  Concediul de odihnă îl primeam când avea chef patronul. În general iarna, când din vina lui nu aveam de lucru. Ne cerea calitate la sânge și pentru o împunsătură de ac. Peste tot este o măgărie. La început îți promit tot felul de avantaje, salarii ori bonusuri iar la salariu iei mai nimic.”

,, Am avut ocazia să vizitez acest atelier. Șefa de tură, tinerica și foarte obraznică. Tratează angajatele ca pe sclave chiar dacă unele dintre ele aveau o vărstă mai înaintată. Nu aveau voie să ridice ochii de la mașină și nici să răspundă la salutul dat de cineva care intra acolo. Am fost șocată să văd așa sclavie acum în acest secol. Urît din partea exploatatorilor. Vai de cei care se lăfăie pe truda altora că-și vor lua plata, pe măsura atitudinii lor...Umilința la care sunt supuse angajatele este de neacceptat și mai spun unii că la lucru în străinătate ești exploatat...”

,,Exact ca în India,Filipine ori Vietnam. Așa se întâmplă și la noi, ca în țările din lumea a treia. Așa este și la noi. Sclavie. Păcat de bietele femei. Nu au încotro.” 

,,În primul rând, găsesc vinovat omul de rând. Nu trebuie sa fie de acord de la bun început cu salariul. În al doilea rând, la noi, ca la nimeni, e foarte dezvoltat spiritul de turmă, adică dacă toți tac, tac și eu. Eu la cea mai mică abatere a patronului, l-am dat în judecată și după 2 ani am câștigat procesul, am câștigat 40.000 lei și trebuie sa-l dau iar în judecată să-l execute silit. A plătit la ANAF 27.000 lei pentru nereguli și nu mai are drept de a fi administrator majoritar al unei firme. Patronii sunt isteți pentru ca au găsit portițe în lege...

,,Trebuie să ne umilim în fața lor pe un salariu de nimic.Huuuuuuuoooo patroni de doi lei.”

,,Nu sunt de doi lei! Trăiesc boierește o viață de lux, pe când muncitorii abia reușesc să și plătească facturile...”

,,"Sclavagism modern" Aveți grijă să nu afle DNA...!!!”

Adauga comentariu