Reacțiile primarilor ACHITAȚI în CONSULTANȚA. “L-am iertat pe Mircea Drăghici, ne iertăm unii pe alții” sau “Drăghici poate s-a bucurat singur, cu mine alături cu siguranță nu!”

Miercuri, 27 iunie, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința în dosarul „Consultanța”. Fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu și secretarul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, precum și alte 40 de persoane, printre care foarte mulți primari, au fost achitați. Iată ce au declarat pentru Știri de Argeș câțiva dintre primarii cărora le-a trecut glonțul pe lângă ureche (toți PSD) și ce sentimente îi poartă lui Mircea Drăghici, cel care este considerat artizanul întregii operațiuni, după atâția ani de stres.

Printre aceștia se număra și primarul comunei argeșene Stolnici, Pupăză Roșu-Sevastian, care a declarat pentru Știri de Argeș: 
Reporter: Cum ați primit vestea achitării?

Pupăză Roșu-Sevastian: „Am primit cu bucurie vestea achitării, mă așteptam la achitare, pentru că nu văd unde e fapta, și ce s-a întâmplat de am ajuns să fim târâți an de an prin instanță. Asta e, unde e lege nu-i tocmeală”.
Reporter: pe Mircea Drăghici l-ați iertat?
Pupăză Roșu-Sevastian: „Asta a fost conjunctura. Nu era Drăghici, era altcineva în locul lui sau în locul domnului Nicolescu”.

Un alt edil argeșean, Florea Ene, primarul Comunei Moșoaia, a declarat:  „Anii au trecut greu, nu poți sa rămâi impasibil la ce se întâmplă, eram ferm convins că nu făcusem nimic ilegal, și totul a fost legal făcut, cel puțin din partea mea. Mircea Drăghici nu era decât un simplu membru de partid, nu era nimic în momentul ăla, avea și el o firmă cu care a făcut... ne iertăm unii pe alții, ce să mai facem...

 Primarul din Rociu, Aurel Bălășoiu este un alt primar achitat în dosarul Consultața. Acesta a declarat: „Și cu ce ne ajută după atâția ani, cu ce ne ajută? Au fost niște ani stresanți, de la început am fost tăvăliți și făcuți penali. Șapte ani am fost făcuți numai penali. Dintotdeauna știam că voi fi achitat pentru că nu am fost vinovat.”

Reporter: “L-ați iertat pe Mircea Drăghici?”
Primar Rociu: “Eu niciodată nu i-am purtat pică, dar discuții au fost. Vis-a-vis de persoana mea nu a avut nicio vină.”

Dumitru Voicu, primar Micești: “Eu nu am fost niciodată la Înalta Curte, niciodată, pentru că atunci când ziceau să mergem, eu ziceam: <<Domne, eu sunt nevinovat, nu vreau să vizitez această clădire. >> Sunt singurul care nu m-am dus. Nu am avut nicio emoție. Am fost la Completul Negru, la Francesca, la Șelaru și la ăla pocăit, cel mai rău complet de la Înalta Curte. Ce mai zice zeița DNA despre situația de la Argeș? Cât despre Mircea Drăghici, poate s-a bucurat dumnealui singur, oricum alături de mine nu s-a bucurat!” 

În 2015, DNA Piteşti a dispus trimiterea în judecată a celor 43 de inculpaţi, pe motiv că mai multe administraţii locale din Argeş ar fi încheiat dosare de consultanţă cu o firmă la care deputatul Mircea Drăghici, ar fi avut un interes. În timpul procesului, judecătorii au admis cereri ale inculpaţilor şi au eliminat ca probe din dosar unele interceptări.

 

 

Adauga comentariu