Reportaj. Orașul secret de lângă calea ferată – Construcții improvizate, ferme de păsări și grădini cu zarzavaturi

Strada Cornel Chiriac din cartierul piteștean Prundu. De aici se face accesul într-o zonă pe care mulți piteșteni n-o cunosc, un mic orășel secret, ascuns într-unul dintre cartierele Piteștiului. La câțiva metri de blocurile cu patru etaje, peste stradă, după ce ai găsit intrarea, te regăsești într-o altă lume, una ce pare desprinsă dintr-un alt secol.

O crescătorie de păsări, grădini cu zarzavat și alte legume - asta în viziunea proprietarilor - de fapt o zonă cu bălării, diferite vechituri aruncate de alții sau adunate de la tomberoanele orașului, formează tabloul acestei zone care include și calea ferată.

Conform spuselor uneia dintre proprietarele unei locuințe și a unui spațiu din zona respectivă, aceste “oaze de recreere” datează încă din anul 1980. Nimeni nu i-a deranjat în tot acest timp pe cei care prin propria putere au devenit propietarii acelor terenuri, pe care au amenajat respectivele construții și grădini.

Aceștia susțin că zona respectivă aparține Căilor Ferate Române, companie care nu are nimic împotrivă, deși după cum redactorii Știri de Argeș au constatat, traversarea căii ferate printr-o zonă neamenajată corespunzător, reprezintă în mod clar un pericol.

Ideea în sine, nu este un rea, faptul că locuitorii din zonă au gasit o utilitate pentru aceste terenuri lasate în paragină de autorități, singura problema fiind ca implementarea ei lasă de dorit...

Adauga comentariu