S-a cerut REVOCAREA din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea procurorului-șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruța Kovesi.
 Anunțul a fost făcut în cadrul prezentării unui Raport privind activitatea managerială a șefului DNA pentru perioada februarie 2017 - februarie 2018.
Decizia ministrului Tudorel Toader era aşteptată, în condiţiile în care mai multe dezvăluiri privind practicile unor procurori au fost făcute publice.
„Am avut un caz recent cum este Microsoftul. Nu poți să lași un dosar cu un asemenea prejudiciu și cu asemenea implicații atâția ani în nelucrare. A fost lăsat atât de mult încât a trecut termenul rezonabil și a intervenit prescripția. În opinia mea, o asemenea activitate mi se pare inadmisibil. Lipsa de reacție în verificare activității profesionale și conduitei unor procurori și mă refer la lipsa de verificare a DNA Ploiești, dar când toată opinia publică, când s-a ajuns ca procurori cu funcții de conducere își fac plângeri între ei, ca procuror-șef ai datoria minimală de a face o verificare. În schimb, procurorul șef al DNA a lăudat această unitate de parchet”, a declarat Tudorel Toader.

 

Adauga comentariu