Spiridon Voinescu, lansare plină de emoție și simbolistică. Jurnalistul a defintivat lucrarea celebrului său tată - „Comuna tradițională Călinești. Consemnări și documente monografice”

Directorul Săptămânalului Atitudine în Argeș, jurnalistul Spiridon Voinescu a lansat mongrafia comunei Călinești, o lucrare începută de tatăl său, fostul director al Bibliotecii Județene Argeș și om de cultură și spiritualitate, Silvestru Voinescu. De fapt, pentru familia Voinescu această monografie reprezintă o carte de căpătâi, o datorie de onoare pe care a făcut-o față de locurile unde s-au născut și au creat. Cu vocea tremurândă, Spirică (așa cum îi spun prietenii) a explicat: „Lucrarea de față poate să pară, la o primă vedere, cel puțin ciudată. Și asta mai ales pentru că tratează un spațiu, un areal care s-a desființat, care nu mai există, astăzi, pe hotarele din trecut”. 

Drumul a fost însă lung și a constat într-o muncă titanică de cercetare a arhivelor și nu numai. Dacă cei prezenți la eveniment au apreciat munca autorilor – tată și fiu și valoarea volumului, primari, prefect, oameni de cultură și colegi, tocmai autoritățile din Călinești au tratat cu indiferență și lipsă de respect o carte de referință pentru comuna lor: “Domnul profesor de limba sport, actualul primar a respins cartea din start, le-am dat un exemplar în ideea că poate vor fi interesați să o publice, și am gasit-o aruncată pe acolo. Am gasit însă înțelegere la Muzeul Golești, și pentru asta îi mulțumesc domnului director Iustin Dejanu.”

Monografia lui Spiridon Voinescu demonstrează încă o dată că oamenii de presă sunt în prumul rând oameni de cultură care își iau în serios una dintre principalele funcții ale mass-mediei – funcția de cultură și educație, iar Spirică este cel mai scriitor dintre ziariști și cel mai ziarist dintre scriitori.

Adauga comentariu