Sute de reacții în urma materialului despre Societatea Leoni: “Sclavii de la Berevoiești s-au mutat la Leoni. Mai au să ne țină în lanțuri.” Și poziția conducerii...

Marți, redacția Știri de Argeș publica un material în care mai mulți angajați au avut curajul să povestească despre condițiile în care lucrează, pe care le consideră de-a dreptul umilitoare. Astfel știrea  https://www.stiridearges.ro/angajatii-de-la-leoni-acuzatii-la-adresa-conducerii-nici-la-toaleta-nu-ne-lasa-este-umilitor-sa-lucrezi-la-ei   a trezit un masiv interes, înregistrând peste 21.000 de accesări până la acest moment. Tot în acest material am prezentat și poziția societății care a subliniat că se lucrează la implementarea unui plan de management care să vizeze comportamentul angajaților din toate categoriile profesionale.
 
Să vedem câteva dintre sutele de mesaje postate în mediul on-line.
 
1. Se miră de ce nu se mai angajează nimeni la ei( patronii sunt străini).
 
2. Sunt adevarate plantatii de sclavi unde angajații sunt umiliti si tratați dar si munciti pînă la epuizare pe niste salarii mizere..să nu se mai plîngă că rămîn fara forță de muncă…
 
3. Asta e tara in care traim cu salarii de nimic oare pana cand o sa mai fie asa bataie de joc...Cu siguranta astia sunt tot romani care ii pup in cur pe cei mari sa fie vazuti bine ca neamtu nu este asa pacat de muncitori cars trag pe rupte.
 
4. Asta este patronatul , în Romania , munca multă si banii putini , si se vaita totii de forta de munca , de aceea pleaca tineretul afara , o sa pună si patronii mîna la munca , s au inchide că n au încotr o , sa mai caute mult si bine fortă de muncă , conditii nu , banii nu , de ce sa mai mergi la munca , cu numele ca ai servici !!
 
5. ITM doarme în birouri pe bani multi , sa iasa pe teren si sa vada ca sint firme care nu au apa de baut , nu sint toalete !
 
6. Nu vorbesc de frica..ii alearga ca pe hotii de cai..nici sa mãnânce nu au timp..nici pt un pahar de apa si le dã un salariu de toata mizeria..bietii oameni unii pleaca altii vin..de nevoie..Nu se sesizeaza nimeni..Cui ii pasa..
 
7. Esti ca robotul la Leoni...chiar mai rau...te alearga rau de tot pe banda...prima pauza e de 10 minute iar a 2 este de 15 minute sa maninci sa te duci la toaleta etc...in total 25 minute pauza...plus cald de lesini …
 
După apariția materialului, directorul de comunicare al societății  LEONI WIRING SYSTEMS ne-a transmis următoarele mesaje: 
 
Ramona Raicu: "OK. Am vazut ca un articol a fost deja publicat, exprimand ipotezele initiale pe care le-am demontat ulerior. Ma asteptam sa publicati o stire dupa ce veti fi primit detaliile din partea nostra. In lumina noilor informatii pe care le stiti deja, cred ca un update la stire este bine-venit. Dumneavoastra cum vedeti lucrurile?"
 
Știri de Argeș: "Am prezentat cele două opinii impartial. Dacă mai aveți completări, le publicam fără probleme."
 
Ramona Racicu: "Citatul reprezentand pozitia noastra oficiala este incoerent. Referirea la numarul demisiilor nu este pus in contextul pe care l-am prezentat, si anume fluctuatia normala. Nu se ofera niciun update in legatura cu incidentul cu salvarea care nu este decat o acuzatie nefondata. Da, va rog sa prezentati faptele asa cum le-am discutat la ultima convorbire telefonica."
 
Așa este dumneavoastră ne-ați vorbit într-un limbaj pur corporatist despre fluctuația pe piața muncii, iar noi vă spuneam că la Pitești, oamenii se plâng de multe aspecte. A rămas să le verificați, să sunați de la centrul general și ati promis schimbări  într-un viitor apropiat. Până atunci puteți intra pe pagina de Facebook a Știri de Argeș de unde vă puteți lua o mulțime de informații. Vă mulțumim pentru cooperare!
 
PS. Când am sunat la filiala dumneavoastră din Argeș, doamnele de acolo ne-au repezit: NU NE INTERESEAZĂ NICIUN FEL DE COLABORARE CU PRESA!
Ii transmitem doamnei de la telefon că nu sunasem pentru un contract de publicitate ci pentru un punct de vedere legat de niște acuzații aduse societății. Dar probabil că s-a convins....

 

Adauga comentariu