Top firme datornice: Societăţile lui Nicolae Ivănescu şi Penescu au datorii de MILIARDE la Fisc

Potrivit listei cu datornici la bugetul de stat, publicată de ANAF la finalul anului 2017, în topul firmelor cu restanţe din Argeş se află societatea Muntenia SA controlată de omul de afaceri Nicolae Ivănescu, care figurează cu o sumă de peste 8.000.000 lei. Ivănescu, patronul Hotelului Muntenia din centrul Piteştiului este un client fidel al Judecătoriei Piteşti unde figurează cu o duzină de dosare de executare silită, fiind acţionat în judecată de către diferiţi creditori. Fraţii Cornel şi Ilie Penescu, care au administrat lanţul de mari magazine Pic, figurează cu o datorie  la Fisc de peste 7.000.000 lei, plus datoria pe care o aveau de plătit la buget pentru Fotbal Club Argeş SA, care a fost în administrarea lui Cornel Penescu, cu o sumă de peste 6.000.000 lei.
Cele două afaceri intrate în faliment au fost preluate de un lichidator judiciar care încă se chinuie să mai recupereze rămăşiţele unor datorii. Recent eliberat din puşcărie Cornel Penescu şi fratele său, Ilie, dar şi foşti directori ai firmei Pic, au pe rolul Tribunalului Argeş un dosar penal în care sunt acuzaţi de procurori de delapidare.

Cine este Nicolae Ivănescu, patronul de la Hotel Muntenia


Hotelul Muntenia este cel mai cunoscut hotel din Argeş, situat în buricul târgului, şi deşi asemănat cu Hotelul Intercontinental Bucureşti, biata clădire a fost supusă unor scandaluri din cauza proprietarului -  Nicolae Ivănescu. Nicolae Ivănescu și Gheorghe Popescu au primit acțiuni aproape moca de la ex-directorul Ciobotoiu Eugen, fostul șef al OJT Argeș, calculul la acțiuni ridicându-se la o sumă 100.000 de euro la hotel Muntenia și de 60.000 de euro la hotelul de vis-à-vis, Argeşul, toate evaluate la peste 30 de milioane de euro, la prețul real al vremii.


La început, majoritari la acțiunile deţinute, au fost  Gheorghe Popescu și Ion Vâlcu, apoi a intrat pe fir şi controversatul om de afaceri, Nicolae Ivănescu, zis “Nenea” un apropiat al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, cercetat şi arestat în diverse dosare.
Ex-președintele Consiliului Judeţean, , Constantin Nicolescu, l-a introdus în afacere şi pe cumnatul lui, Nicolae Ivănescu, la hotelul Muntenia pentru a prelua acțiunile cumpărate pe nimic de la Vâlcu și Popescu. O poveste care şi acum mai răsună în urbea Papuceştilor… În fine… pe scurt, ideea este că “Nenea” s-a ales cu un hotel la km zero al oraşului, pe care l-a lăsat în paragină, dar a avut grijă să angajeze “parcagii” vigilenţi care se răţoiesc la tine numai dacă ai tupeul să treci prin faţa lu’ Nenea, mă rog… a hotelului său.

Cornel Penescu, de la tarabă la zăbrele


În anii ’90, fraţii Penescu au început o afacere cu produse alimentare. Adică, vindeau cartofi şi zahăr în piaţă. Lăudabilă iniţiativă postdecembristă,  care i-a propulsat rapid în rândul marilor retailer, înfiinţând hipermarketul Pic. Toate bune şi frumoase, până când Cornel Penescu a intrat şi pe domeniul fotbalului, unde pariurile l-au dus la pierzanie şi respectabila grupare din Trivale, care l-a avut ca brand pe Nicolae Dobrin, a fost desfiinţă în urma unor ingienerii proiectate de Penescu şi Tudor Pendiuc, şi ca vice avându-l pe actualul primar, Cornel Ionică.
Revenind la caracterul lui Penescu, din culise vă dezvăluim,că o colegă de-a noastră foarte tânără şi frumoasă s-a dus la Penescu pentru un contract de publicitate (pe vremea aia toată presa lua bani de la el). Văzând-o aşa ofertantă din punct de vedere al frumuseţii fizice, noul baron local i se adresează în public: “Ia zi, mă, păsărică… ce vrei?” Abordată ca la piaţă (aici şi ea a greşit că nu a înţeles că aşa ştia Penescu să trateze o afacere), “păsărica” s-a întors fără nici un leu la redcaţie. Iar, câţiva ani mai târziu, Penescu a “servit” într-un penitenciar din România. 1-0 pentru “păsărică”,  aşa-i  în fotbal.

 

Adauga comentariu