„Uniți sub tricolor prin sănătate” – Spitalul Militar Pitești oferă consultații medicale gratuite în mediul rural, în trei județe

Spitalul Militar Pitești a demarat o campanie umanitară care se adresează pacienților din mediul rural. O echipă medicală completă, la care se adaugă o ambulanță, se deplasează în satele din Argeș, Vâlcea și Dâmbovița unde acordă asistență de specialitate în mod gratuit locuitorilor care nu au acces ușor la actul medical.

Sâmbătă, 29.09.2018, între orele 900-1600,  o echipă din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești condusă de comandantul spitalului, colonel medic Guiță-Alexandru Gigel, va fi prezentă în comuna Căldăraru, Argeș, cu medici în specialitățile medicale: medicină internă, medicină de familie, oftalmologie, cardiologie, dermatologie, O.R.L., psihiatrie, neurologie și un ofițer  psiholog.

Carmen Lis, purtător de cuvânt Spitalul Militar: Spitalul nostru deservește trei județe, pentru că Vâlcea și Dâmbovița nu au unitate de specialitate. Astfel, o echipă merge în comunele unde actul medical este deficitar și organizează un spital de campanie unde se oferă consultații de toate tipurile: cardiologie (care este cea mai căutată), oftalmologie, dermatologie și chiar psihologie, în mod gratuit. Campania se desfășoară până la sfârșitul anului, face parte din evenimentele dedicate Centenarului și este o inițiativă a Ministerului Apărării.

La căminul cultural din Căldăraru, asistența medicală de urgență va fi asigurată de Compartimentul Primiri Urgențe iar suportul logistic va fi asigurat de personalul încadrat în managementul calității, comunicare și relații publice, informatică și administrativ.
 


Adauga comentariu