Valer Marian: Escrocheriile sentimentale si financiare ale deputatului Radu Cristescu

In perioada 2015-2016, Radu Cristescu s-a remarcat ca invitat cvasipermanent și activ, tupeist și arogant, in emisiunile unor posturi private de televiziune, îndeosebi la B1 TV și România TV, in care a comparut drept emisar al fostului presedinte Traian Basescu si al fostului ministru Elena Udrea, criticand si combatand cu predilectie PSD.

In 2019 a schimbat tabara, devenind un partizan infocat al PSD si al blondei Viorica Dancila si un critic vehement al noului PNL, care a inglobat PDL, la principalele televiziuni nationale. A schimbat tabara si stapanii, dar a pastrat tupeul si aroganta. In ultimii doi ani a devenit unul din principalii vectori de imagine si purtatori de cuvant ai PSD in massmedia. Mulți politicieni, dar si multi telespectatori se întreabă cine este și de unde a apărut acest „analist politic” atotștiutor, fudul si impertinent, devenit recent deputat social-democrat in Parlamentul Romaniei.

[Senatorul Valer Marian acuză un procuror și cere verificarea lui]
VALER MARIAN

 Radu Cristescu s-a născut și a trăit la Satu Mare până în jurul anilor 2000. Tatăl său a fost mulți ani procuror inspector la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, motiv pentru care a avut un comportament de beizadea din fragedă tinerețe. Din cauza comportamentului deviant și a absențelor, tatăl său a fost nevoit să-l mute din Satu Mare la un liceu agricol din comuna Livada, pe care l-a absolvit cu chiu și vai. După absolvirea liceului a fost admis la Facultatea de Agronomie din Iași, unde era decan socrul sorei sale si la care a studiat timp de șapte ani, rămânând repetent de mai multe ori și nereușind, se pare, să obțină diploma de licență.

Traseist politic pe ruta PDL-PMP-PER-PSD

 Pe plan politic, Radu Cristescu a cochetat în timpul guvernării Adrian Năstase cu PSD, solicitând diverse funcții administrative la Satu Mare, Iași sau București. După alegerile parlamentare si prezidentiale din 2004 a început să se apropie de PDL. La un moment dat și-a înființat o firmă de consultanță politică și sondaje de opinie, SC Expoll SRL, deși nu avea studii și expertiză în domeniu, neavand habar nici macar de agronomie, cu care a realizat sondaje bănoase pentru mai multe organizații județene ale PDL. Pe parcurs a devenit un apropiat al unor politicieni din PDL, ca Radu Berceanu, Ioan Oltean, Lucian Bode, Andreea Paul Vass și Elena Udrea. La un moment dat, dupa un intermezzo la Iași, s-a mutat la București, unde a devenit vicepreședinte al organizației PDL din Sectorul 5. În timpul guvernării PDL a ocupat timp de aproape un an funcția de președinte al Agenției Domeniilor Statului (ADS), cu rang de secretar de stat. La data numirii in  functie avea o varsta de peste 40 de ani si aceasta a fost prima ocupatie inscrisa in cartea sa de munca.

În perioada respectivă nu și-a publicat CV-ul pe site-ul ADS pentru a nu se afla ce studii a absolvit și ce activitate profesională a desfășurat sau, mai bine zis, nu a desfășurat. În funcția de președinte al ADS s-a remarcat în mod deosebit prin organizarea de paranghelii si intreținerea de relații intime cu subordonatele sale (la birou, într-o limuzină de ceremonii închiriată de ADS și într-un apartament închiriat la hotelul Mariott pe banii instituției pe care o conducea). S-a mai remarcat prin favorizarea unor oameni de afaceri, sens în care au fost formulate cel puțin două sesizări penale către DNA pentru luare de mita, despre care nu se stie daca si cum au fost soluționate. A fost dat afară din ADS pentru incompetență și nelegalități crase în urma unui control dispus de către fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, care nu a cedat presiunilor inaltilor sai protectori politici. În iarna anului 2012, Cristescu a fost protagonistul altui scandal când ministrul Economiei din guvernul Ungureanu, Lucian Bode, cu care era vechi si bun prieten, a anunțat că l-a numit șef de cabinet, dar a trebuit să renunțe după apariția unor dezvăluir compromitatoarei în presă.

Citește continuarea pe Gazeta de Cluj.

Adauga comentariu