Video. Camion plin cu lemne, descoperit în zona Vidraru. Avea numere de înmatriculare false

Cu puţin timp în urmă, jandarmii montani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona Hidrocentralei din localitatea Arefu, au observat un autocamion ce transporta material lemnos. Existând suspiciunea că acel autocamion are numere de înmatriculare ce aparţin altui autovehicul, jandarmii argeşeni au solicitat sprijinul efectivelor din cadrul I.P.J. Argeş, care au oprit autocamionul, iar urma verificărilor s-a constatat faptul că materialul lemnos transportat nu avea aviz de însoţire sau documente comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare. Totodată, jandarmii au constatat faptul că numerele de înmatriculare nu corespundeau cu cele din documentele prezentate. 

Zona este una problematică, organizațiile de profil spunând că în zona barajului Vidraru, zeci de hectare de padure au disparut in ultimii ani, iar lacul se poate umple de aluviuni, care ar afecta producerea de energie electrica.

O fotografie făcută din satelit arată dezastrul care s-a produs în zonă. De asemnea, mulți dintre "șmecherii" județului au primit păduri în zonă, deși nu au deținut niciodată proprietăți acolo.

Adauga comentariu