Video. Ce echipă avem dar și ce GALERIE! Suporterii FC Argeș au făcut spectacol la Târgoviște. Lozinci inteligente, cântece emoționante dar și “felicitări” incomode pentru adversari

Deși FC Argeș nu a avut drept de promovare în LIGA 1, suporterii alb-violeți nu au dezamăgit niciodată, așa cum nu au făcut-o nici la meciul de sâmbătă care s-a jucat în deplasare, la Târgoviște. Galeria (Peluza Nord) a organziat o plecare cu microbuze de la stadionul Nicolae Dobrin, însă adevăratul spectacol s-a dat pe străzile bătrânei Târgoviște și pe stadionul din oraș. Dar să începem cu începutul...

La ora 10, galeria s-a reunit la stadion, în două microbuze, plus mașini personale. Pe noi, presa, ne-au trimis cu microbuzul unde se aflau copiii (au existat fani și de 14 ani) lucru pe care l-am acceptat fără comentarii dar cu puțină mâhnire, pentru că am fi vrut să vedem și noi ce se întâmplă în microbuzul “celor mari.” Dar a fost bine, am avut muzică bună și o companie drăguță... De menționat, toată lumea fost îmbrăcată în tricouri negre, ca un omagiu adus celui care reprezintă însuși spiritul FC Argeș, Nicolae Dobrin și care duminică, 26 august, ar fi împlinit 71 de ani.

Revenind la aventura de la Târgoviște. Am intrat în oraș unde am oprit la un magazin, unde toată lumea s-a hidratat, s-a făcut puțin spectacol, s-a strigat tradiționalul M@ie PSD, apoi băieții și-au strâns resturile de la consumație și am plecat mai departe. Cineva chiar a strigat la noi: “Presa, vedeți cum strângem după noi, da???”

In câteva minute am ajuns în centrul vechi. De la microbuze s-a plecat pe jos pe străzi, până la cochetele terase unde galeria din Pitești s-a întâlnit cu cea din București, pentru că există o gașcă frumoasă – Brigada Vulturii București – care vine la meciurile echipei din Pitești și care se implică întru totul în toate. Aici, alt spectacol pe care lumea de la terase îl privea zâmbind și cu telefoanele pornite. Ba chiar de la o altă terasă mai mulți  băieți le-au răspuns la scandări, cu altele prin care își arătau dragostea pentru FCA. Și în toată această exuberanță își face apariția  clătinându-se un nene, intră între băieți și strigă: “Hai Craiova!!!” Rumoare… După câteva tratative “amicale”, s-a reușit îndepărtarea “agitatorului” care a plecat și cu niște țigări, numai să nu-l mai auzim…

Și am plecat la stadion…

Și am ajuns la stadion…

Tribuna s-a umplut repede de tricouri negre, bannere și steaguri…și niște fumigene care nu au făcut rău nimănui. Pe toată durata meciului, acești tineri, dar și seniorii nu au stat o clipă. Coregrafiile au curs, una mai impulsionantă ca alta. In fața lor, un tip dădea tonul, “aruncând” într-o mare viteză scandările știute, dar și altele făcute pe loc, adaptate la ce se petrecea. Așa cum i-au făcut o felicitare elegantă jucătorului de la Chindia, Cherchez, care după ce a dat un gol s-a întors la galerie făcând semne indecente. 

Despre ce se întâmplă în galerie ar fi multe de spus, însă dacă nu simți atmosfera aia, nu ai cum să pătrunzi momentul în frumusețea lui oricât ai încerca să povestești… Amicul meu care stătea lângă mine, concluzionează la un moment dat: “Sunt niște nebuni frumoși, eu am obosit doar privindu-i cât au sărit și au cântat!” Cred că prietenul Cristi a rezumat perfect ce se întâmplă acolo. Felicitări domnilor și vă mulțumim că ne-ați oferit ocazia să avem o astfel de experiență! Aștia, mai neinițiați dintre noi, și acum cântăm prin casă: “Ce echipă avem/Ne face să bem/Să sărbătorim/Cu bere și vin…la, la, la!” Și aș mai adăuga: dar și galeria...la, la, la. (Trebuie să mai lucrăm la rime). Presa oricum este alături de galerie necondiționat.

P.S. La Târgoviște, jandarmii ne-au lăsat să intrăm cu apă pe stadion, după ce am lăsat doapele la poartă, lucru care la Pitești nu se întâmplă. Cred că este inutil să mai spunem că după meci, galeria a făcut curat lună în tribune. Și ca să-i răspund lui Valentin, la întrebarea de la începutul materialului: “Presa nu s-a îndoit niciodată de caracterul galeriei dar mai ales de sentimentele curate care o animă în ceea ce face! Deci, da, presa a văzut!”
Meciul s-a terminat la egalitate, FC Argeș-Chindia Târgoviște 1-1.

 

 

Adauga comentariu