Video. Jocul cu moartea. Sute de piteșteni traverseză calea ferată, ignorând pasarela destinată lor

La aproximativ 250 de metri de gara din Pitești, locuitorii din zona preferă comoditatea și riscul, în detrimentul siguranței, traversând dinspre bulevardul Republicii spre cartierul Tudor Vladimirescu peste liniile de cale ferată, printr-o zonă care în mod normal este destinată exclusiv transportului feroviar.

Peste 100 de piteșteni, de la copii de câțiva ani, până la cei de vârsta a treia, trec zilnic peste cele 4 linii de cale ferată, ignorând indicatoarele și atenționările angajaților CFR. Pericolul este foarte mare, având în vedere că în fiecare zi, pe respectivele linii circulă mai mult de 100 de trenuri.

Piteștenii își riscă zilnic viața trecând peste calea ferată, deși la doar câțiva metri se află o pasarelă care le oferă siguranță.

Este adevărat, pararela aflată în zonă este într-o stare deplorabilă, scările fiind sparte, vegetația abia permițând trecerea. Dar chiar și așa, aceasta reprezintă o variantă sigură, spre deosebire de trecerea peste șinele de cale ferată.

Angajații CFR spun că nu pot face nimic, în ciuda atenționărilor, oamenii continuă să traverseze calea ferată.

Angajat CFR:

"Câți nu au trecut băuți, m-am dus repede și i-am ridicat, i-am trecut în partea cealaltă. Cad printre linii, trec cu căștile pe urechi, cu telefoanele în mână, nu se uita nici în stânga, nici în dreapta. Ce putem să le facem..."

Adauga comentariu