Video. La gara de 18 milioane de euro din Pitești, scările rulante funcționează doar atunci când vine mecanicul Iulică. Si mai cu economie, ca e scump curentul!

Vineri, 3 august 2018, ora 18.45. Redactorii Știri de Argeș ajung la Gara Pitești. Clădirea este nouă, una dintre cele mai moderne din țară, realizată la standarde europene, care a costat 18 milioane de euro. 

Primul semn că lucrurile nu sunt tocmai în regulă: una dintre ușile de la intrare este defectă. Intrăm, ajungem în hol și ne îndreptăm către scările rulante. Supriza: acestea nu funcționează. În aceeași situație sunt și alți zeci de pasageri. Urcam împreună pe scările (normale) până la etaj.


 
Încercăm să aflăm motivul defecțiunii. Căutăm biroul de informații. Ne uităm în jur, dar nu există niciun astfel de birou. Ne îndreptăm către una dintre  cele trei case de bilete.

Reporter:  Bună ziua, ne puteți spune unde este Biroul de informații?
Angajată CFR (Mănâncă. După ce termină de înghițit): Spuneți-mi mie.
Reporter: Știți din ce cauză nu funcționează scările rulante? 
Angajată CFR: Întrebați la biroul acela, la băieții de la pază. 

Ne este indicat un birou situat la aproximativ 10 metri, al cărui ghișeu este închis, în schimb are plasată strategic o pancartă (întoarsă) pe care scrie: SCARĂ DEFECTĂ.

Încercam prin partea din spate. Supriză: în interior, trei angajați ai firmei de pază care asigură securitatea stației CFR, SPARTAN SRL.

Îi întrebam despre starea scării rulante la de intrarea principală. Aceștia ne spun că este defectă și că responsabilul este mecanicul Iulică, care intervine doar atunci când are chef. Totuși, unul dintre agenți are o cheie care asigură accesul la tabloul de comandă al scării. Încearcă să repornească scara rulantă. Fără succes. Concluzionează prin a spune că este defectă. Ne recomandă (pe un ton sictirit) să discutăm cu șeful stației.

Angajatul firmei de pază recunoaște că nu are nicio atribuție în ceea ce privește funcționarea scărilor rulante, dar face acest lucru din plăcere!? Unul dintre colegii lui, ne atrage atenția că nu avem voie să filmăm. Îi spunem că avem tot dreptul, fiind vorba despre un spațiu public. 


În tot acest timp zeci de călători sunt nevoiți să urce pe scări, cărând bagaje voluminoase sau chiar biciclete. Asta din cauză că deși există lift, acesta funcționează foarte greu, iar la orele de vârf nu face față fluxului de călători.

Aruncăm o privire și în celelalte zone ale gării și constatăm alte nereguli. Una dintre sălile de așteptare este folosită pe post de magazie, aici fiind depozitate mai multe materiale, la fel și holurile, care "găzduiesc" diverse materiale voluminoase.


 
După aproximativ 15 minute, își face apariția șeful stației (a fost sunat de angajații firmei de pază). Ne invită în birou. După ce o expediază rapid pe o angajată, începem dialogul. Acesta mimează surprinderea, ne spune că scările rulante funcționează tot timpul, cu mici întreruperi de 5-10 minute. 

Șeful stației CFR, Ion Adrian, confirmă că angajații de la pază nu au nicio atribuție în asigurarea funcționării scărilor rulante, dar afirmă ce aceștia au fost "instruiți".

"Ce să facem domn'e, asta e... ne ajutăm, ne sprijinim. ce să facem. Cei de la mentenanță sunt de la București, au un nene aici (în Pitești n.r.), care nu vine, aia de la București vin a doua zi sau chiar luni, pentru că ei nu lucrează în weekend, vă dați seama, stăm cu ele așa, fără să funcționeze. Nu știu ce se întâmplă, au niște senzori acolo la motorașele alea, care mi-a spus că se încălzesc, a dat senzorii ăia de căldură, se opresc. 
Avem contract de mentenanță cu cei de la KONE ROMÂNIA, cei care le-au montat. Ei au un om în Pitești, pe care îl sunam (domnul Iulian). Nu știu ce contract au ei, nici nu m-a interesat. Avem o altă problemă la scara de jos (spre Tudor Vladimirescu), zice că acolo la frâne, se uzează, vă dați seama. Trec zilnic 1500 de oameni, și oamenii sunt foarte răi...  Eu aș dori ca scările să funcționeze 24 din 24, DAR NU NE-A LĂSAT NICI DIRECTORUL, CĂ E CURENT, PLĂTIM CURENT"

Șeful stației spune că lucrarea este în garanție, până în martie 2019, iar firma KONE ROMÂNIA este obligată să remedieze defecțiunile, dacă vrea ca după momentul recepției finale să-și recupereze suma (una destul de mare) depusă ca garanție.

 

Adauga comentariu