Video. Lucrările la Piața Trivale sunt blocate. Mai sunt necesare 10 miliarde de lei

Primarul Piteștiului a vorbit ieri despre stadiul lucrărilor de modernizare a celor doua piete din Pitești - Trivale și Gavăna. Cornel Ionică recunoaște că s-a comis o greșeală atunci când s-a avansat un termen futurist pentru finalizarea celor două obiective.

Dacă în Găvăna lucrările decurg într-un ritm cât de cât acceptabil, deși termenul inițial (august 2018) va fi cu mult depășit, în Trivale lucrurile stau mult mai rău, în sensul că nu se știe data la care Piața Trivale va fi finalizată. 

Cornel Ionică spune că Primăria Pitești este în litigiu cu mai mulți deținători de spații comerciale din interiorul pietei, iar continuarea lucrărilor conform noului proiect - care să ocolească zona deținută de respectivii comercianți - prespune costuri suplimentare de 10 miliarde de lei vechi.

Piața din Trivale a fost demolată încă de anul trecut, dar până la momentul actual nu s-a realizat niciun progres. 

Până la soluționarea în instanță a litigiului, lucrările stagnează, în momentul de față neputând fi avansat un termen de finalizare. Soluția găsită de primarie, constă în amenejarea unei zone de comerț în aer liber, în care comercianții își vor putea vinde mărfurile, aceștia nefiind taxați.

Adauga comentariu