Video. Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului, afectate de infinita nepăsare a administrației Ionică


În cartierul piteștean Craiovei, pe stradă Bibescu Vodă nr. 1, ascuns printre blocuri, se află un mic parc ce găzduiește replici la o scară mai mică ale celebrelor sculpturi ale lui Constantin Brâncuși: „Masa Tăcerii”, „Poarta Sărutului” şi „Coloana Infinitului”.  Sculpturile au fost realizate în anul 1986 de scultptorul Eugen Cristea, și reprezintă un omagiu adus lui Constantin Brâncuși, la 110 ani de la nașterea acestuia.

Din păcate, din cauza infinitei nepăsări a administrației piteștene, Coloana Infinitului și Poarta Sărutului se află într-o stare deplorabilă, ambele fiind afectate de trecerea timpului. Apropo de timp, în micul părculeț exista cândva și un ceas, care a dispărut odată cu trecerea anilor. 

Primăria Pitești a amenajat în zonă o parcare și o alee. Cu ocazia acestei amenajări, suprafața parcului a fost ciuntită, iar unele piese au fost pur și simplu aruncate alandala, la fel ca și mica fântână arteziană, care acum zace într-un colț.

Este încă o mostră de „dezvoltare urbană” oferită de o administrație lipsită de idei și de viziune, una care nu face niciun efort să protejeze spațiile verzi sau parcurile, preferând betonul și pavelele, într-un oraș recunoscut în trecut pentru zonele sale verzi.

Adauga comentariu