Video. Nemulțumit de răspunsurile unui șofer, un polițist argeșean se năpustește cu pumnii asupra lui. Acum au apărut și imaginile. Mâine, Curtea de Apel Pitești va da un verdict, după ce în primă fază, șoferul a fost condamnat la închisoare cu executare

Un control de rutină desfășurat în trafic la Ștefănești, Argeș s-a transformat într-o  adevărată încăierare între un șofer și polițistul care l-a oprit. Conducătorul auto, Bogdan Stan, povestește că în timp ce se deplasa  prin localitatea Ștefănești a primit semnal de la echipajul de poliție să oprească. Șoferul s-a conformat, și într-o parcare în fața unei vulcanizări a oprit autoturismul. 

Acesta susține că polițistul  - Alin Gabriel Tufa Mihalcea -  i-ar fi sugerat să pună și el ceva în talonul mașinii, ca totul să fie în regulă. “Eu aveam mașina nouă, abia o cumpărasem, nu avea ce să aibă în neregulă, așa că am refuzat. A încercat să-mi găsească ceva pe la jante, pe la parbriz, nimic. <<Ce, mă, ești șmecher, ia uite ce mașină ți-ai tras!>>, și mi-a bagat mâna pe geam să mi-l ridice. Nu se vede asta, pentru că este un panou în fața mașinii… după care eu am tras autoturismul câțiva metri mai în față pentru că blocasem intrarea la vulcanizare și ne claxonau ceilalți șoferi. Așa a putut să mă acuze că am vrut să fug și astfel au cerut întăriri, dar se vede pe camere că n-am avut nicio intenție. M-au amendat peste 20 de milioane de lei pentru tulburarea ordinii publice. Din contră, am așteptat  liniștit 50 de minute în mașină până au venit cu procesul verbal. Scandalul s-a amplificat atunci când am vrut să completez la mențiuni faptul că agentul mi-a solicitat bani. A luat procesul verbal l-a aruncat pe jos, deși în Instanță, a declarat că eu am aruncat procesul pe jos și a început să mă lovească. Se vede clar în imagini, cum colegii lui sar să-l ia de pe mine, păi dacă eu eram cel care îl agresam, nu vă imaginați că săreau 4-5 polițiști, toți ar fi fost  pe mine?”

Intâmplarea s-a petrecut în urmă cu 4 ani, șoferul făcându-i plângere agentului de poliție. Numai că procesul a luat o întorsătură mai puțin așteptată, tânărul primind o condamnare cu executare de 9 luni, deoarece se afla în perioada de încercare cauzată de o altercație pe care a avut-o în urmă cu mai mulți ani. La aceasta, șoferul a făcut apel, mâine, 15 mai urmând să se dea pronunțarea. 

Am cerut un punct de vedere oficial și la Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, dar întrucât există un proces în derulare, instituția așteaptă pronunțarea. De menționat, că unul dintre martorii care au depus mărturie în favoarea agentului de poliție a recunoscut într-o filmare cu camera ascunsă faptul că în declarație a scris ce i-a dictat polițistul, mai exact că șoferul a fi fost cel care a aruncat procesul verbal pe jos și l-a amenințat. In filmare se aude întrebarea șoferului: “Ai declarat ce ți-a zis el?” și răspunsurile acestuia: “Ce mi-a declarat, aia am zis. Ce mi-a zis să scriu în declarație, aia am scris.”

Filmările prezentate de Știri de Argeș fac parte dintr-o inregistrare de aproximativ o oră, înregistrare în posesia căreia șoferul a reușit să intre de curând, după lungi demersuri. 

Agentul Alin Gabriel Tufa Mihalcea de la Ștefănești a mai fost trimis în judecata pentru ca a ar fi inventat un accident. Se pare că ar fi favorizat un prieten pentru a încasa ilegal despăgubirile de raspundere civila auto, totalizand 1.078,52 lei, pentru autoturismul său Volkswagen Bora. Pe de altă parte și șoferul a mai avut de-a face cu legea. Fost practicant de lupte, tânărul a fost implicat în câteva altercații. Mâine Curtea de Apel Pitești se va pronunța în acest caz.

 

Comentarii

Stanciu Petre

14.05.2018 16:22

Nu este singurul caz in care agentul de Politie Tufa alin Mihalcea procedeaza asa , asta este comportamentul lui zilnic care il are fata de multe persoane care le opreste in trafic si se crede cel mai tare din parcare ca doar este gineree Viceprimarului de la Stefanesti care il tine in brate de multi ani.

Adauga comentariu