VIDEO. Operațiune de salvare a INVENTATORULUI de la DACIA. Acesta dispăruse fără urmă, ascuns de o femeie a străzii. Cum s-au implicat autoritățile în acest caz social deosebit

Săptămâna trecută, Știri de Argeș prezenta situația disperată în care a ajuns un fost proiectant de la Uzina Dacia. In materialul anterior (poate fi citit AICI), spuneam că Badea Dumitru a lucrat la Dacia și a proiectat instalația electrică de la Dacia Solenza, printre altele. O conjunctură nefericită a sorții, l-a adus la vârsta pensionării pe străzi, unde a fost bătut de alți oameni ai străzii, acesta necesitând o intervenție pe creier, lucru care i-a afectat vederea aproape total. Bătrânul se află sub “îngrijirea” unei femei tot fără locuință, pe nume Beti. Aceasta îi ia pensia destul de mare, iar pe fostul inventator îl ține prin case dărâmate, nu-i cumpără medicamentele, în schimb îi mai dă țigări și alcool, lucruri interzise la diagnosticul său.

 După apariția știrii, Badea Dumitru a dispărut fără urmă. Echipajele poliției au plecat în scotocirea zonelor rău famate din oraș

Știri de Argeș împreună cu Bogdan Aristănțoiu (purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești) și câțiva cetățeni care vor să rămână anonimi au început să facă demersuri pentru scoaterea acestuia din mediul nociv în care se afla și plasarea într-un centru de specialitate. Numai că intențiile noastre au ajuns și la urechile lui Beti care într-o dimineață l-a urcat în autobuz și a fugit să-l ascundă. Primind pontul că l-ar fi ascuns în zona Autogării Sud,redactorii noștri au anunțat Poliția Locală care împreună cu un echipaj de intervenție l-au căutat printre toate dărămăturile, fără succes.
Aseară, în jurul orei 22.30 am primit și vestea cea bună, fostul angajat Dacia a fost găsit de polițiști și dus la Adăpostul de Noapte din Nord. Și adevărata epopee acum începe…

La prima oră a dimineții, bătrânul a fost luat din nou de Beti


Știind că la ora 8.00 cei care dorm peste noapte aici trebuie să plece, adăpostul închizându-se, la ora 7.00 am început să dăm telefoane în disperare pentru ca cei de la centru să nu-l lase să plece cu femeia respectivă, și să-l mai țină două ore până când polițistul Bogdan Aristănțoiu ieșea din ședința operativă și împreună cu el să-l luăm. Redactorii noștri nu  aveau acordul legal să-l ia, nici măcar pe semnătură.
Probabil că este redundant să spuneam că nu am reușit să dăm de nimeni, de la șefi din domeniul Protecției și Asistenței Sociale până la reprezentanții Primăriei Pitești. Într-un final ne-a răspuns un domn de la Adăpostul din Nord care ne-a dat vestea cea mare, bătrânul a fost luat, din nou, de Beti. Am făcut apel la latura sa umană și l-am rugat să se ducă după el, lucru pe care l-au și făcut, i-au găsit și i-au adus înapoi. In 10 minute am ajuns și noi pentru a fi siguri că nu dispare iar.

L-am găsit pe bătrân sub supravegherea personalului de aici, însă lipit de Beti care îl sfătuia să nu meargă la niciun azil. Mai mult femeia avea actele, cardul și documentele sale medicale, pe care nu voia să ni le dea.


Am sunat la Consiliul Județean Argeș, care a răspuns rugăminții noastre, și ne-a trimis un inspector de la DGASPC Argeș, care împreună cu angajații de la adăpost l-au mutat la azilul din Găvana. Urmează o anchetă socială pe care trebuie să o facă Primăria Pitești, lucru pe care sperăm să-l efectueze curând. In toate orele tumultoase în care toți factorii implicați au încercat să găsească soluții rapide, Primăria Pitești, de care aparțin și aceste centre de asistență socială a fost singura instituție care nu a ridicat un deget.

Știri de Argeș țin să multumească, în numele normalității, celor care și-au făcut meseria pentru care sunt plătiți, celor care s-au implicat mai mult chiar și peste atribuțiile lor pentru salvarea unui suflet, unei capacități din domeniul auto, iar celor de la Primăria Pitești le transmitem un mesaj. Stând de vorbă cu Dumitru Badea, acesta imi spune: “Am uitat multe, dar MESERIA NU MI-AM UITAT-O!” Ce noroc pe dumneavoastră, domnilor și doamnelor de la Primăria Pitești că nu aveți ce uita…

 

 

 

Adauga comentariu