Video. TUBERCULOZĂ în blocurile de la Ștefănești. Să o anunțe cineva și pe primăriță. Eventual pe Facebook, că la telefon nu răspunde niciodată

Mai mulți locatari ai celebrelor blocuri de la Ștefănești s-au adresat redacției Știri de Argeș. Condițiile în care trăiesc acei oameni sunt sub orice critică, nu s-au inventat cuvinte care să descrie situația blocurilor din ORAȘUL ȘTEFĂNEȘTI. Fără ferestre, cu băi comune, fără apă potabilă, cu igrasie, cu ploaia care pătrunde prin toate fisurile, păduchi, gunoi și câte și mai câte. Și peste toate a apărut și TUBERCULOZA.

Locatar: 

“Nora mea și nepoțelul au fost zilele trecute la medic și în urma analizelor a reieșit că nora mea are tuberculoză. Din fericire, nepoțelul nu a fost diagnosticat cu această boală. Insă, situația este critică, în aceste blocuri colcăie păduchii, sunt adevărate focare de infecție.”

De-a lungul timpului, Primăria Ștefănești a tot promis că va reabilita blocurile, ba pe fonduri europene, ba pe alte proiecte… dar care primărie? Singurul lucru la care excelează sunt scandalurile din cadrul ei care culminează chiar cu bătăi între angajați. 

Am încercat să o contactăm pe primărița Ioana Dumitru, dar ca de obicei nu a catadicsit să răspundă la telefon. De fapt ea nu răspunde niciodată la telefon, comunicarea edilului făcându-se doar pe Facebook prin poze cu sticle de vin și jucatori la bustul gol, pe care îi vizitează după meciuri la vestiar. Proștii să mai aștepte, au doar…tuberculoză.

Tot telefonic am încercat să obținem un punct de vedere de la directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru. Bună pe comunicare și rezolvare a problemelor ce țin de sănătatea publică, aceasta ne-a răspuns prompt:

“Sunt în concediu, vorbiți cu domnul Stoica.”

Am mers mai departe cu telefoanele până am reușit să obținem o declarație de la DSP Argeș. Luminița Tițu, purtătorul de cuvânt al instituției:

“În ultimul an nu există nicio sesizare pe tema asta. Primăria Ștefănești ar fi trebuit să ne informeze.”

Primăria Ștefănești, prin reprezentanții ei, nu răspunde la telefon. NICIODATĂ. Cum ar putea ei să dea o informare…Și cum să admită că în “orașul Brătienilor” a apărut tuberculoza din cauza unei administrații defectuoase de aproape 30 de ani? Vom reveni.

Adauga comentariu