VIDEO/Galerie foto – STONE BIRD CORBII DE PIATRĂ, un festival unde și piatra a vibrat rock

În weekendul care a trecut, la Corbii de Piatră, Argeș a avut loc prima ediție a festivalului STONEBIRD. Într-un decor minunat, între munți, cu ancestrala biserică săpată în piatră care se vedea în zare, cu un tricolor imens întins peste dealuri, festivalul a reunit de la împătimiți ai genului rock și până la bebeluși care și-au însoțit părinții și chiar bunicii. Nume importante ale rockului românesc și internațional au creat o atmosferă de care ne vom aminti mult timp. Reporterii Știri de Argeș au fost prezenți alături de sute de oameni iar ceea ce a ieșit, poate fi vizionat mai jos. Și să începem cu una dintre cele mai apreciate trupe din România – Bucium, a cărei vioară a cutremurat duios munții.


A urmat un alt nume românesc, Dan Helciug, care nu știm din ce considerente se încăpățânează să cânte repertoriul Queen pe care îl atacă în stilul său caracteristic ce amintește mai mult de celebrele lui versuri: “Un meduz si o meduză/Stau pe plaja buză-n buză” decât de Freddie Mercury.

 Moment artistic propice pentru o pauză de masă. Spre exemplu acest polițist. A mâncat o dată de la băieții cu tuciuri, după care a mai chemat și un tovarăș și a mai băgat o porție… și încă una plus încă un pachețel pentru acasă.

Apropo de Poliție și Jandarmerie, nu știm dacă prin prisma evenimentelor de la București, dar parcă niciodată nu am văzut la un spectacol atâtea forțe de ordine. Iar spectatorii nu au creat deloc probleme, ba din contră au fost un exemplu de civilizație.


Dar festivalul a fost pentru toată lumea. Iat-o pe tanti Chiva, care pe seară a urcat din sat să vadă ce se întâmplă. Și bine a făcut…

Revenim la scenă... Unul dintre cele mai așteptate momente a fost prezența bateristului american Mike Terrana. Alături de trupa românească The Rock a creat o explozie de energie. 


Piesele, un tribut AC/DC au fost reproduse excepțional. Un solist român care de la accentul australian și până la mișcările scenice a amintit întru-totul de Angus Young și care a făcut exact ce trebuia- spectacol. Reprezentația sa a fost egalată doar de cea a chitaristului rus, un blond cu teneși roz care, ca bonus, a executat un număr de strepteas plin de ironie și nu ne ferim să afirmăm, chiar candoare. 

Trebuie amintiți neapărat cei care au organizat festivalul:  Mihai Capet-pilot de curse şi actor, Daniel Ignat-solistul trupei The Rock, Traian Mitroi-om de afaceri şi Bogdan Năstase-om de afaceri şi pilot de curse, dar primarul localității, Virgil Baciu pe care cu greu am reușit să-l imortalizăm într-o poză în timp ce se manifesta conform “regulamentului” în fața scenei.

Seara s-a terminat cu un foc de artificii dar mai ales cu o stare de bine și energie. Cu siguranță, festivalul de la Corbi va ajunge în câțiva ani să rivalizeze cu alte evenimente de profil din țară, mult mai vechi, mai ales că are și girul Rock Fm. Corbii de Piatră au adus rockul în mediul rural, într-un mod care a îmbinat patriotismul și istoria cu rockul și tradițiile.

Au mai fost prezenti Zob, Partizan, Lupii&Alex Calancea dar și trupa tribut Metallica, Black din Serbia. 

 

Adauga comentariu